Ételtcsakokosan

Kisfilm az élelmiszerbiztonságért

2014. december 4.
10714351_783531461686228_1718445096651110705_o-1024x682

Elkészült a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) legújabb rövidfilmje, amely a Zöld számot népszerűsíti és december 1-jétől láthatja a nagyközönség a nagyobb televíziós csatornákon. Bárki bejelentést tehet, ha élelmiszer-biztonsági szempontból kifogásolható termékkel találkozik. A NÉBIH zöld száma: 06-80/2 63244

Mindennapi élelmiszereink biztonsága érdekében mindenkit arra bátorítunk, hogy segítsen az élelmiszer-higiéniás problémák felderítésében és megelőzésében! Hívja a nap 24 órájában, ingyenesen a NÉBIH Zöld számát, hogy a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) szakemberei kivizsgálhassák az esetet és megszüntethető legyen a szabálytalanság.
Adja meg a vásárlás helyét, az üzlet címét, nevét, az élelmiszer nevét, és azt, hogy mikor vásárolta a problémás árut, vagy mikor tapasztalta az üzletben a szabálytalanságot! Ha csomagolt élelmiszerről van szó, a gyártó pontos megnevezését, a termék minőség-megőrzési idejét és a termék gyártási számát is be kell jelentenie.
A vizsgálatot az illetékes hatóság fogja kezdeményezni. A szabálytalanság megszüntetésével megelőzhető egy esetleges súlyosabb probléma. A lakossági bejelentések elősegítik, hogy ellenőrzött és biztonságosan fogyasztható élelmiszerekkel találkozzon mindenki az üzletekben.

Képek a kulisszák mögül
10714351_783531461686228_1718445096651110705_o-1024x68210452895_783531465019561_1526715686517679559_o-1024x682
A végső film

Korábbi rövidfilmek a NÉBIH megbízásából

Szilágyi Áron
http://www.youtube.com/watch?v=YG_5h1n1rv4
Rákóczi Ferenc
http://www.youtube.com/watch?v=QMnPqC29U4k
Pokorny Lia
http://www.youtube.com/watch?v=tl9WNeuY2Cc
Róka és a holló
https://www.youtube.com/watch?v=NEiVBMkxFp8
 

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Szolgálatba állt Nébo

eteltcsakokosan

Az otthoni ételkészítés HACCP szerinti elemzése

eteltcsakokosan

A feliratok között mi a különbség?…

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató