Ételtcsakokosan

Kisfilm az élelmiszerbiztonságért

2014. december 4.
10714351_783531461686228_1718445096651110705_o-1024x682

Elkészült a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) legújabb rövidfilmje, amely a Zöld számot népszerűsíti és december 1-jétől láthatja a nagyközönség a nagyobb televíziós csatornákon. Bárki bejelentést tehet, ha élelmiszer-biztonsági szempontból kifogásolható termékkel találkozik. A NÉBIH zöld száma: 06-80/2 63244

Mindennapi élelmiszereink biztonsága érdekében mindenkit arra bátorítunk, hogy segítsen az élelmiszer-higiéniás problémák felderítésében és megelőzésében! Hívja a nap 24 órájában, ingyenesen a NÉBIH Zöld számát, hogy a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) szakemberei kivizsgálhassák az esetet és megszüntethető legyen a szabálytalanság.
Adja meg a vásárlás helyét, az üzlet címét, nevét, az élelmiszer nevét, és azt, hogy mikor vásárolta a problémás árut, vagy mikor tapasztalta az üzletben a szabálytalanságot! Ha csomagolt élelmiszerről van szó, a gyártó pontos megnevezését, a termék minőség-megőrzési idejét és a termék gyártási számát is be kell jelentenie.
A vizsgálatot az illetékes hatóság fogja kezdeményezni. A szabálytalanság megszüntetésével megelőzhető egy esetleges súlyosabb probléma. A lakossági bejelentések elősegítik, hogy ellenőrzött és biztonságosan fogyasztható élelmiszerekkel találkozzon mindenki az üzletekben.

Képek a kulisszák mögül
10714351_783531461686228_1718445096651110705_o-1024x68210452895_783531465019561_1526715686517679559_o-1024x682
A végső film

Korábbi rövidfilmek a NÉBIH megbízásából

Szilágyi Áron
http://www.youtube.com/watch?v=YG_5h1n1rv4
Rákóczi Ferenc
http://www.youtube.com/watch?v=QMnPqC29U4k
Pokorny Lia
http://www.youtube.com/watch?v=tl9WNeuY2Cc
Róka és a holló
https://www.youtube.com/watch?v=NEiVBMkxFp8
 

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Miért nem lehet az alternatív gabonákból önmagukban tésztát készíteni?

eteltcsakokosan

Tojásfejtés természetesen

eteltcsakokosan

Főzz főzeléket!

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató