Ételtcsakokosan

NÉBIH akció: újabb cukrászüzemre került ki átmenetileg a „zárva” tábla

2015. szeptember 7.

Folytatta a cukrászüzemek célellenőrzését a NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatósága (KÜI). Ezúttal egy Pest megyei üzemnek függesztették fel azonnali hatállyal a működését az ott tapasztalt súlyos higiéniai problémák miatt. Az eljárás még tart, az egység tulajdonosa több százezer forintos bírságra számíthat.

Az üzembe lépve áldatlan állapotok fogadták az ellenőröket: több napos kosz ragadt a padozatra, takarítatlan eszközök hevertek szanaszét, hiányzó csempedarabok és málló vakolat jellemezte a helyiséget.

A szakemberek kis mennyiségben lejárt minőségmegőrzési idejű, és jelöletlen termékeket is találtak. Az eljárás során többek között főzött csoki krémet, marcipánt, kandírozott gyümölcsöt és kakaóport kellett kivonni a forgalomból.

Az ügyben több százezer forintos bírság várható. Emellett az egység csak a teljes takarítást és fertőtlenítést, valamint a megismételt szigorú hatósági ellenőrzést követően folytathatta tevékenységét.

Kapcsolódó anyagok:
Közlemény letölthető formában
Képek tömörítve

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Tojásfejtés természetesen

eteltcsakokosan

Sonkafőzés egyszerűen

eteltcsakokosan

9 ok, amiért érdemes magunkra főzni

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató