Ételtcsakokosan

Emlékeztek? Már beszéltünk a gyorskajákról! Sőt, arról is írtam nektek, hogy ma már nem csak a hamburger számít gyors kajának és nem csak gyorsétteremben ehetsz ilyesmit, ha erre vágysz, hanem el is készítheted magadnak mindezt (különbet is!) otthon.

Hasonló szándék vezette azon rendezvény szervezőit, akik hazánkban most már sokadszorra megszervezték azt a „nagyüzemi kóstolót”, amely betekintést enged a hazánkban kapható utcai gyorskaják sokaságába. Ezeket ugyan nem otthon készítjük el magunknak, de friss, hazai alapanyagokból vannak, emellett pedig ízeikben multikulturális „fantasztikumok”.

Szerintem jó az ötlet, mert sokan – mivel nem látják és tapasztalják − úgy hiszik, ebéd tájt csak azok a bizonyos étteremláncok tudják gyors és viszonylag ízletes étellel csillapítani az éhségünket. Pedig sok szó esik káros mellékhatásukról, illetve arról, hogy rendszeresen fogyasztva mennyiben járulnak hozzá a túlsúly kialakulásához.

Szóval Budán és Pesten is nagy a gyorskaják választéka, csak esélyt kell adni rá, hogy megismerhessük ezeket. Ez a fesztivál jellegű kezdeményezés annyira sikeres, hogy egyre több étterem és talponálló csatlakozik hozzá. A minőségből természetesen cseppet sem engednek a szervezők.

Van itt magyar, zsidó, arab, sváb, olasz és még sorolhatnám, mennyi finomság! Mindenki hozza a hazait, amit gyorsan elkészít, amelynek aztán olyan az íze és a látványa, hogy csak na! Nekem csupán egy gondom van ezzel: nem tudok mindent megkóstolni. Én nem szeretem az édességeket, de azt hiszem, a csokifüggőknek vannak olyan elvonási tüneteik, mint nekem akkor, amikor már jóllaktam, de a szemem még kívánja a finomságot.

Ezen a fesztiválon megvan minden, ami tetszhet az embernek: egészséges, nyüzsgő, illatos piaci hangulat, ahol gyorsan ehetünk finomat, ahol az elvárások magasak, és az ételek minősége is garantáltan az lesz.

Egyre több gasztroblogger, újságíró is csatlakozik ehhez a rendezvényhez, és ők is megmutatják, hogyan csinálják ők az utcai kaját, a „street food-ot”, hogyan lehet hazánkban népszerűsíteni ezt az irányt.

Jó kis hétvégi program vagy késői esti szórakozás. Ajánlom baráti társaságoknak! Akár a családdal is kilátogathattok, nem fogtok csalódni! Hiszen ez jó alkalom lehet a családosoknak arra, hogy a gyerkőc is kóstoljon. Habár lehet, hogy a finnyásabbaknak a látvány inkább sokkot okoz, mert itt eszünk mindent mindennel… Van hal, csirke, marha, vega, egyszóval: minden.

Ha pedig most kihagytad, ne szomorkodj! Nagyjából negyedévente megrendezik ezt a kulináris találkát, a következőnél majd bepótolod! Addig is: vissza egy pár hónappal előbbi bejegyzéshez, és próbálkozz otthon valami gyorssal, egészségessel, finommal!

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Befolyásolja-e egy termék minőségét?…

eteltcsakokosan

Vegyél számba!

eteltcsakokosan

A krumpli ideje

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató