Ételtcsakokosan

Mosogatás – tippek kezdőknek és újrakezdőknek

2015. április 24.
everyday-life-194218_1280-1024x682

Kollégiumi sorozatunk utolsó részéhez értünk és a főzési folyamat utolsó állomásához. A mosogatás általában nem tartozik a kedvenc házimunkák közé, és ha kollégiumba kerül az ember már arra sem várhat, hogy valaki a családból elvégzi majd helyette. Az alábbiakban adunk néhány tippet, mire érdemes odafigyelni mosogatáskor.

  • Időt és energiát spórolhatsz, ha nem várod meg, hogy az ételmaradék rászáradjon az edényre.everyday-life-194218_1280-1024x682
  • Az edényeket forró, mosogatószeres vízzel mosd el, majd tiszta, meleg folyóvízzel öblítsd le őket.
  • A mosogatást érdemes a poharak, evőeszközök elmosásával kezdeni, majd következhetnek a tálalóedények és végül a főzéshez használt edények. Az álló mosogatóvizet gyakran, többször is érdemes cserélni! Ha a víz elszíneződött, a medence szélén szennyeződés kiválás van, azonnal cseréld le. A zsíroldószeres mosogatást minden esetben meleg folyóvizes öblítés kövesse.
  • Hagyd lecsöpögni az edényeket! Ha erre nincs lehetőség, akkor papírtörlővel, vagy tiszta, vasalt konyharuhával  töröld  szárazra!
  • Ne használj csorbult, karcos edényeket, eszközöket, ugyanis ezeket sokkal nehezebb tisztán tartani!
  • Minden használat után mosd le a szivacsról az élelmiszer-maradékokat, szennyeződéseket, csavard ki és mindig tartsd száraz helyen!
  • A mosogatóeszközöket gyakran kell cserélni, hiszen remek táptalaj lehet a kórokozó mikroorganizmusok, gombák számára.
  • A mosogatószivacsot csak mosogatásra használd!

Korábban megjelent kollégistáknak szóló cikkek:
Kicsi a hűtőszekrény? Maximalizáld az élelmiszerbiztonságot!
Mikró tippek

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

A nitrátban rejlő veszély

eteltcsakokosan

Nevelj spenótot a balkonon!

eteltcsakokosan

Milyen engedélyek szükségesek?…

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató