Ételtcsakokosan

Molnár Antónia mézeskalács receptje

2016. január 27.

Hozzávalók:MolnárAntónia9éves

  • 25 dkg méz
  • 25 dkg margarin
  • 40 dkg porcukor
  • 1 citrom leve
  • 6 tojás
  • 1 csomag mézes-fűszer keverék
  • 2 tk szódabikarbóna
  • 1 kg liszt

 
A hozzávalókat egy nagy tálban összemelegítettük, aztán mikor egynemű massza lett, kihűtöttük, majd hozzákevertük a lisztet. Egy napra hűtőbe tettük pihentetni a tésztát. Másnap lisztezett deszkán, kinyújtjuk – nem túl vékonyra- szaggatjuk, sütőpapíros tepsiben kisütjük. 180   °C fokon 10-12 perc alatt.  A díszítéshez, cukormázat, szóró cukrot használtunk, a cukormázat ételfestékkel színeztünk.
 
 

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Irodalmi étvágygerjesztő – Mit evett Krúdy és mi volt Ady kedvenc étele?

eteltcsakokosan

Újdonságok a Nébih Oktatási Programjában

eteltcsakokosan

Mit tegyek a vendégség után megmaradt ételekkel, meddig fogyaszthatóak biztonsággal?

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató