Ételtcsakokosan

Mit tehetek ha penészes?…

2020. szeptember 24.
olvker-2.jpg

Mit lehet tenni, ha a megvett élelmiszer idő lejárta előtt penészes?

A penészes élelmiszert nem szabad elfogyasztani, még a penésszel nem szennyezett részeket sem, mert egészségre ártalmas méreganyagokat tartalmazhat. A vásárló a vásárlás helyén panaszbejelentést tehet szóban vagy írásban, melyet a forgalmazó köteles kivizsgálni. Az áru értékének visszatérítésére, esetleg a termék kicserélésére a kereskedő döntése alapján a vásárlás helyén tett bejelentés esetén van lehetőség. A NÉBIH ingyenesen hívható Zöld Számot működtet a 06-80/2-63244 (06-80/a nebih) számon, melyen az élelmiszereket érintő fogyasztói panaszok, közérdekű bejelentések szintén megtehetők. Bejelentés tehető a NÉBIH Ügyfélszolgálatán is az ugyfelszolgalat@nebih.gov.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Sokszínű saláták

eteltcsakokosan

#8. A lisztnek minőségmegőrzési ideje van

eteltcsakokosan

Mi jelent a nyomokban tartalmazhat kifejezés? …

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató