Ételtcsakokosan

Mindig legyen tiszta az edényszárítód!

2020. július 27.

Ahol a tiszta edények száradnak, furcsa mód elég hamar jelenik meg a kosz is.

Az állandó nedvesség, a szálló por hamar lehet a penészesedés és vízkövesedés forrása. Azért, hogy ezt megakadályozzuk, az edényszárítót minimum heti rendszerességgel meg kell tisztítanunk.
Jobb esetben elég, átsúrolni kicsit mosogatókefével, majd forró vizes átöblítést követően hagyni megszáradni. Ha túl vagyunk azon ponton, ahol ez még használ, mert megjelent a penész vagy a vízkő, akkor be kell vetni az erre alkalmas tisztítószereket, vagy aki környezetbarát megoldást választana, szódabikarbónát vagy ecetet. Mindkettő segíthet, de vigyázzunk, ha egyszerre használjuk, akkor felpezseg és könnyen megmarja a műanyagot!
Egyébként remek megoldás lehet a textil edényszárító is, aminek nagy előnye, hogy könnyen, mosógépben is mosható.
Forrás: Apartment Therapy

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Az egész dobozt ki kell dobjam?…

eteltcsakokosan

Csírák

eteltcsakokosan

Mit tehetek ha penészes?…

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató