Ételtcsakokosan

Ne dobd ki a kávézaccot!

2017. január 12.

A klasszikus kávézáshoz hozzátartozik a zacc is, mint maradék, de nem érdemes kidobni, sok mindenre használható. Íme:

kavezacc

  1. A kávézacc nitrogénben gazdag, így tökéletes komposztáláshoz. A termőfölddel összekeverve értékes táptalajt nyújt a növényeknek, és még a rovarokat is távol tartja.
  2. Ha nincs otthon komposztálótok, akkor virágföldbe is keverhetitek.
  3. A kiskertben vagy balkonládában, ha a növények töve köré szórjátok, elűzi a kártevőket.
  4. Talajtakarónak is használható, így a nagy mennyiséget is fel tudjátok használni, mivel a zacc szabályozza a nedvességet, és nem engedi nyáron kiszáradni a talajt, viszont a nagy esőzések után segít, hogy a felesleges víz el tudjon távozni kertünkben.
  5. Bár az őrölt kávét és a babkávét nem szabad hűtőben tárolni, mert megváltozik az íze, addig a zaccnál az íz nem számít, viszont semlegesíti a szagokat.
  6. Állítólag még mosogatásra, dörzsölésre is alkalmas: zsíros és nehezen tisztítható edényeket is könnyebb elmosni, ha a szivacsra kávézaccot teszünk. Amellett, hogy jó zsíroldó, a kávészemcsék ledörzsölik még a legmakacsabb szennyeződést is.

Fotó forrása: okonatura.hu

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Igényesen legyártott polcaimat elhelyezhetem-e?…

eteltcsakokosan

Sokszínű kukorica

eteltcsakokosan

Sárgadinnye a nyár slágere

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató