Ételtcsakokosan

Milyen a „márkázott” vaj?…

2021.03.04.Nincs hozzászólás

Görgess lejjebb!

Milyen a „márkázott” vaj? Mit jelent? Mi a különbség a márkázott és márkázatlan vaj között?

Jelenlegi Európai Uniós szabályozás szerint a vaj tejzsírtartalma legalább 80, de kevesebb, mint 90 %, maximális víztartalma 16 %, és zsírmentes tejszárazanyag-tartalma 2 %. A márkázott vaj megnevezés a korábbi szabályozás része volt, jelenleg egy megkülönböztető jelölésnek minősül, így szigorúbb minőségi előírásnak kell megfelelnie (pl. magasabb a tejzsírtartalma, mint a többi vajé).

Legfrissebb cikkek


Biztosan jó, ha „steril”?


Tovább olvasom

Hiánypótló „lejárati útmutató” készült


Tovább olvasom

Related posts

Ezekre figyelj a fagylaltárusnál!

eteltcsakokosan

Őszi körtefajták – nektek melyik a kedvencetek?

eteltcsakokosan

Hűtés melegben

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató