Ételtcsakokosan

Milyen a „márkázott” vaj?…

2021. március 4.

Milyen a „márkázott” vaj? Mit jelent? Mi a különbség a márkázott és márkázatlan vaj között?

Jelenlegi Európai Uniós szabályozás szerint a vaj tejzsírtartalma legalább 80, de kevesebb, mint 90 %, maximális víztartalma 16 %, és zsírmentes tejszárazanyag-tartalma 2 %. A márkázott vaj megnevezés a korábbi szabályozás része volt, jelenleg egy megkülönböztető jelölésnek minősül, így szigorúbb minőségi előírásnak kell megfelelnie (pl. magasabb a tejzsírtartalma, mint a többi vajé).

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Felhasználható még?…

eteltcsakokosan

Milyen adatokat tartalmaz?…

eteltcsakokosan

Ültetés januárban

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató