Ételtcsakokosan

Milyen a „márkázott” vaj?…

2021. március 4.

Milyen a „márkázott” vaj? Mit jelent? Mi a különbség a márkázott és márkázatlan vaj között?

Jelenlegi Európai Uniós szabályozás szerint a vaj tejzsírtartalma legalább 80, de kevesebb, mint 90 %, maximális víztartalma 16 %, és zsírmentes tejszárazanyag-tartalma 2 %. A márkázott vaj megnevezés a korábbi szabályozás része volt, jelenleg egy megkülönböztető jelölésnek minősül, így szigorúbb minőségi előírásnak kell megfelelnie (pl. magasabb a tejzsírtartalma, mint a többi vajé).

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Iskoláskorú gyermekek, serdülők folyadékigénye

eteltcsakokosan

"Kívül-belül ujjamon egy maszat se maradjon!"

eteltcsakokosan

Tartósítás szárítással

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató