Ételtcsakokosan

Meddig fogyasztható?…

2020. november 26.

Meddig állnak el a pékáruk, meddig fogyasztható pl. kakaós csiga?

A felhasználható összetevők és a termékek sokfélesége miatt nincs egy általánosan meghatározott időtartam a pékáruk esetében a minőségmegőrzési időre, ennek meghatározása az előállító felelőssége. Az előrecsomagolt pékáruk esetében jelölni kell a csomagoláson a minőségmegőrzési időt, illetve azokat a különleges tárolási feltételeket, amelyek mellett megőrzi a termék a minőségét (pl. felnyitás után száraz, hűvös helyen tárolandó). Amennyiben a pékárut nem csomagolva értékesítik, úgy az árusítás helyén szükséges információt adni a minőségmegőrzési időről és a tárolási feltételekről.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Milyen kritériumoknak kell megfelelni?…

eteltcsakokosan

Disznót vágna? Tippek, praktikák a biztonságos előkészületekhez

eteltcsakokosan

Reggeli ébresztő – a kakaó

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató