A 10 éves Antónia minden évben nagy örömmel készíti a mézeskalács figurákat, alig várja, hogy elkezdjék, készen is lett az első adag. Anyukájával ezt a receptet használják.
Hozzávalók
- 25 dkg méz
- 25 dkg margarin
- 40 dkg porcukor
- 1 citrom leve
- 6 tojás
- 1 cs. mézeskalács fűszer
- 2 tk szódabikarbóna
- 1 kg liszt
Elkészítése
A hozzávalókat a liszt kivételével egy nagy lábasban összemelegítjük. Mikor egynemű masszát kapunk kihűtjük és hozzá keverjük a lisztet fakanállal. Egy napra hűtőbe tesszük. Másnap lehet vele dolgozni. Lisztezett deszkán 3 mm-es lapokat nyújtunk és kiszaggatjuk a formákat, melyet sütőpapírral bélelt tepsibe teszünk. Ne túl közel egymáshoz, mert növekedni fognak. 180 fokon 10-12 percig sütjük. Utána cukormázzal lehet díszíteni, de ” meztelenül” is finomak. 🙂
Tipp: zárható tároló dobozba helyezve a kalácsok mellé ha egy félbevágott almát teszünk a kalácsunk nem szárad ki.
Élelmiszer-biztonsági tippekért kattints a képre: