Ételtcsakokosan

Mézeskalács

2016. december 21.

A 10 éves Antónia minden évben nagy örömmel készíti a mézeskalács figurákat, alig várja, hogy elkezdjék, készen is lett az első adag.  Anyukájával ezt a receptet használják.
HozzávalókIMG_20161218_100324

  • 25 dkg méz
  • 25 dkg margarin
  • 40 dkg porcukor
  • 1 citrom leve
  • 6 tojás
  • 1 cs. mézeskalács fűszer
  • 2 tk szódabikarbóna
  • 1 kg liszt

Elkészítése
A hozzávalókat a liszt kivételével egy nagy lábasban összemelegítjük. Mikor egynemű masszát kapunk kihűtjük és hozzá keverjük a lisztet fakanállal. Egy napra hűtőbe tesszük. Másnap lehet vele dolgozni. Lisztezett deszkán 3 mm-es lapokat nyújtunk és kiszaggatjuk a formákat, melyet sütőpapírral bélelt tepsibe teszünk. Ne túl közel egymáshoz, mert növekedni fognak. 180 fokon 10-12 percig sütjük. Utána cukormázzal lehet díszíteni, de ” meztelenül” is finomak. 🙂
Tipp: zárható tároló dobozba helyezve a kalácsok mellé ha egy félbevágott almát teszünk a kalácsunk nem szárad ki.

Élelmiszer-biztonsági tippekért kattints a képre:

receptor_index_258x220_1014

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Világnapot kapott az élelmiszerbiztonság

eteltcsakokosan

10 dolog… amit a paradicsomról tudni kell

eteltcsakokosan

Végre megérkezett a lecsó szezon

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató