Ételtcsakokosan

Mézeskalács

2016. december 21.

A 10 éves Antónia minden évben nagy örömmel készíti a mézeskalács figurákat, alig várja, hogy elkezdjék, készen is lett az első adag.  Anyukájával ezt a receptet használják.
HozzávalókIMG_20161218_100324

  • 25 dkg méz
  • 25 dkg margarin
  • 40 dkg porcukor
  • 1 citrom leve
  • 6 tojás
  • 1 cs. mézeskalács fűszer
  • 2 tk szódabikarbóna
  • 1 kg liszt

Elkészítése
A hozzávalókat a liszt kivételével egy nagy lábasban összemelegítjük. Mikor egynemű masszát kapunk kihűtjük és hozzá keverjük a lisztet fakanállal. Egy napra hűtőbe tesszük. Másnap lehet vele dolgozni. Lisztezett deszkán 3 mm-es lapokat nyújtunk és kiszaggatjuk a formákat, melyet sütőpapírral bélelt tepsibe teszünk. Ne túl közel egymáshoz, mert növekedni fognak. 180 fokon 10-12 percig sütjük. Utána cukormázzal lehet díszíteni, de ” meztelenül” is finomak. 🙂
Tipp: zárható tároló dobozba helyezve a kalácsok mellé ha egy félbevágott almát teszünk a kalácsunk nem szárad ki.

Élelmiszer-biztonsági tippekért kattints a képre:

receptor_index_258x220_1014

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Zöld, sárga, csíkos hajócskák

eteltcsakokosan

Fügesaláta hidegen és melegen

eteltcsakokosan

Zöldbab mindenkor

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató