Konyhasziget magazinban megjelent mézes pályázatra szeretném a kisfiammal együtt készített mézeskalács receptünket megosztani. A készítő az 5 éves Dávid László.
Hozzávalók:
50 dkg lisztet, 1,5 dkg szódabikarbónát, 1 púpos teáskanál fahéjat, 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeveréket és 1 evőkanál reszelt citromhéjat összekeverünk egy tálban. Mélyedést alakítunk ki a közepébe, és 3 tojás sárgáját beleöntjük. Fakanállal összekeverjük. 20 dkg porcukrot, 13 dkg mézet és 1 és 1/4 liter tejet összemelegítünk. Nem forraljuk, csak az a cél, hogy a cukor elolvadjon. Dagasztókaros robotgéppel vagy fakanállal összedolgozzuk. 3 cipóra osztjuk, és folpackba csomagolva 12 órára hűtőbe tesszük. (Mi előző este készítettük el.) 12 óra múlva (vagy másnap) kivesszük a hűtőből, és lisztezett deszkán kinyújtjuk, formákra szaggatjuk, és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt megsütjük. 🙂