Ételtcsakokosan

Mézeskalács

2017. január 10.

Konyhasziget magazinban megjelent mézes pályázatra szeretném a kisfiammal együtt készített mézeskalács receptünket megosztani. A készítő az 5 éves Dávid László.

christmas-cookies-572399_640
A kép illusztráció.

Hozzávalók:

50 dkg lisztet,  1,5 dkg szódabikarbónát, 1 púpos teáskanál fahéjat, 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeveréket és 1 evőkanál reszelt citromhéjat összekeverünk egy tálban. Mélyedést alakítunk ki a közepébe,  és 3 tojás sárgáját beleöntjük. Fakanállal összekeverjük. 20 dkg porcukrot,  13 dkg mézet és 1 és 1/4 liter tejet összemelegítünk. Nem forraljuk,  csak az a cél, hogy a cukor elolvadjon. Dagasztókaros robotgéppel vagy fakanállal összedolgozzuk. 3 cipóra osztjuk, és folpackba csomagolva 12 órára hűtőbe tesszük. (Mi előző este készítettük el.) 12 óra múlva (vagy másnap) kivesszük a hűtőből, és lisztezett deszkán kinyújtjuk,  formákra szaggatjuk,  és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt megsütjük. 🙂

Élelmiszer-biztonsági tippekért kattints a képre:
receptor_index_258x220_1014

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Milyen feltételek kellenek a kimérős áruhoz?…

eteltcsakokosan

Mik a romlott zsír „jelei”?…

eteltcsakokosan

Sokszínű kukorica

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató