Ételtcsakokosan

Mézes szelet fekete ribiszkével

2017. január 30.

Körmendről kaptuk Lídiától ezt az ínycsiklandó receptet.

mezes_kremes2
A kép illusztráció. Forrása:izbolygo.hu

Egy tálban összekevertünk 3 kanál olvasztott mézet 1 egész tojással, 20 dkg porcukorral, 3 dkg vajjal, 1 késhegynyi szódabikarbónával és 3 evőkanál tejjel. 15 percig gőz fölé tettük. A massza mikor langyos lett, tettünk hozzá 45 dkg lisztet és összegyúrtam. 4 cipót formáltunk, 4 lapot sütöttünk. A lapokat az alábbi krémmel töltöttük: 2 dl tejet 2 evőkanál liszttel simára főztünk. 20 dkg vajat, 20 dkg porcukrot és 2 tojás sárgáját habosra kevertünk és hozzátettük a kihűlt, főzött krémet.

A lapokat megtöltöttük, de a középső lapok közé nyáron készült feketeribiszke lekvárt tettünk.

Porcukorral megszórtuk és rombusz alakúra szeleteltük.

Élelmiszer-biztonsági tippekért kattints a képre:
receptor_index_258x220_1014

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Az elfeledett sárgadinnye

szucseva

Nyaralás idejére ezek maradhatnak a hűtőben

eteltcsakokosan

Fontos vitaminforrás a retek

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató