Ételtcsakokosan

Mézes szelet fekete ribiszkével

2017. január 30.

Körmendről kaptuk Lídiától ezt az ínycsiklandó receptet.

mezes_kremes2
A kép illusztráció. Forrása:izbolygo.hu

Egy tálban összekevertünk 3 kanál olvasztott mézet 1 egész tojással, 20 dkg porcukorral, 3 dkg vajjal, 1 késhegynyi szódabikarbónával és 3 evőkanál tejjel. 15 percig gőz fölé tettük. A massza mikor langyos lett, tettünk hozzá 45 dkg lisztet és összegyúrtam. 4 cipót formáltunk, 4 lapot sütöttünk. A lapokat az alábbi krémmel töltöttük: 2 dl tejet 2 evőkanál liszttel simára főztünk. 20 dkg vajat, 20 dkg porcukrot és 2 tojás sárgáját habosra kevertünk és hozzátettük a kihűlt, főzött krémet.

A lapokat megtöltöttük, de a középső lapok közé nyáron készült feketeribiszke lekvárt tettünk.

Porcukorral megszórtuk és rombusz alakúra szeleteltük.

Élelmiszer-biztonsági tippekért kattints a képre:
receptor_index_258x220_1014

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Nyári jó tanácsok vásárláshoz, ételkészítéshez

eteltcsakokosan

Egyszerűen, gyorsan valami finomat

eteltcsakokosan

Ezeket nézd meg mindig a címkén!

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató