Ételtcsakokosan

Mézes – málnás limonádé

2017. június 27.
20170612_115509

Nagy Lelle, Budapest
Hozzávalók:

  • Menta és málna (a Nagymama kertjéből)
  • Méz
  • Citrom
  • Víz

20170612_115509
A frissen szedett málnát és mentát megmossuk, a mézből forró vízzel szirupot készítünk – ezt hagyjuk kihűlni.
Egy nagy kancsóba vizet öntünk (3/4-ig), belecsavarjuk a citrom levét, beledobáljuk a málnát és a mentát, majd összekeverjük.
A limonádét poharakba öntjük, és ízlés szerint ízesítjük a mézes sziruppal.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Miért kell kezet mosni?

eteltcsakokosan

Milyen papírok kellenek?…

eteltcsakokosan

Tárolt almánk puhulni, esetleg barnulni kezdett? Ne váljunk meg tőle egyből!

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató