Ételtcsakokosan

Mézes krumplivacsora

2017. január 23.

Olyan receptet kaptunk, ami köretnek és önálló egytálételnek is kiváló. A beküldő Patrícia Zsuzsanna 6 éves nagylány.

Hozzávalók

Mézes krumplivacsora

  • 4-6 szem krumpli
  • 2 ek méz
  • citromlé
  • 40-50 g vaj
  • só, borsikafű

Elkészítése

4-5 szem kisebb krumplit megmosunk. Héjastól karikára szeleteljük. Egy jénai tálat kivajazunk. Szép sorba belerakjuk a krumplikarikákat. Mindegyik krumplikarikát sózzuk és meghintjük jó, illatos borsikafűvel.

Öntetet készítünk: 2 evőkanál mézet citromlével elkeverünk, 40-50 gr olvasztott vajat belekeverünk. Ezzel locsoljuk meg a sós, borsikafüves krumplinkat. Sütőbe rakjuk. Az édes-sós-fűszeres ízek finoman, harmonikusan összeérnek, egy óra alatt készre sül a finom, mézes-fűszeres vacsoránk.

Élelmiszer-biztonsági tippekért kattints a képre:
receptor_index_258x220_1014

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Decemberben sem pihent az Állami Halőri Szolgálat

eteltcsakokosan

Kuszkusz saláta

eteltcsakokosan

Miért nem lehet az alternatív gabonákból önmagukban tésztát készíteni?

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató