Ételtcsakokosan

Mézes krumplivacsora

2017. január 23.

Olyan receptet kaptunk, ami köretnek és önálló egytálételnek is kiváló. A beküldő Patrícia Zsuzsanna 6 éves nagylány.

Hozzávalók

Mézes krumplivacsora

  • 4-6 szem krumpli
  • 2 ek méz
  • citromlé
  • 40-50 g vaj
  • só, borsikafű

Elkészítése

4-5 szem kisebb krumplit megmosunk. Héjastól karikára szeleteljük. Egy jénai tálat kivajazunk. Szép sorba belerakjuk a krumplikarikákat. Mindegyik krumplikarikát sózzuk és meghintjük jó, illatos borsikafűvel.

Öntetet készítünk: 2 evőkanál mézet citromlével elkeverünk, 40-50 gr olvasztott vajat belekeverünk. Ezzel locsoljuk meg a sós, borsikafüves krumplinkat. Sütőbe rakjuk. Az édes-sós-fűszeres ízek finoman, harmonikusan összeérnek, egy óra alatt készre sül a finom, mézes-fűszeres vacsoránk.

Élelmiszer-biztonsági tippekért kattints a képre:
receptor_index_258x220_1014

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Tojásvásárlás

eteltcsakokosan

Mozgó büfének milyen kritériumoknak, előírásoknak kell megfelelnie?

szucseva

Konkrét – Milyen tej van a dobozban?

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató