Ételtcsakokosan

Mézes fokhagymás padlizsánkrém fügével

2017. január 2.

Igazi különlegességet próbálhattok ki Zsófi és Laci (5 és fél éves) jóvoltából!

figegplnt20003
Forrás: www.showfoodchef.com

Hozzávalók:

  • 4 kis padlizsán
  • 1 gerezd fokhagyma, lereszelve
  • 3 teáskanál méz
  • 2,5 teáskanál tahini (finomra őrölt szezámmagból készült sűrű állagú massza – a szerk.)
  • chili
  • só, bors
  • füge, szeletekre vágva
  • koriander, apróra vágva
  • barna kenyér

A padlizsánokat egészben megsütjük 210°C-on a sütőben. A padlizsánok belsejét, a tahinit, a mézet, a fokhagymát, a chilit és sót, borsot botmixerrel pürésítjük. Kenyérszeletekre kenjük, fügével és korianderrel díszítjük.
Élelmiszer-biztonsági tippekért kattints a képre:
receptor_index_258x220_1014

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Ezekre figyelj citrusfélék fogyasztása előtt!

eteltcsakokosan

Lisztek és tulajdonságaik

eteltcsakokosan

Rendszeresen fogyassz levest!

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató