Ételtcsakokosan

Mézes fokhagymás padlizsánkrém fügével

2017. január 2.

Igazi különlegességet próbálhattok ki Zsófi és Laci (5 és fél éves) jóvoltából!

figegplnt20003
Forrás: www.showfoodchef.com

Hozzávalók:

  • 4 kis padlizsán
  • 1 gerezd fokhagyma, lereszelve
  • 3 teáskanál méz
  • 2,5 teáskanál tahini (finomra őrölt szezámmagból készült sűrű állagú massza – a szerk.)
  • chili
  • só, bors
  • füge, szeletekre vágva
  • koriander, apróra vágva
  • barna kenyér

A padlizsánokat egészben megsütjük 210°C-on a sütőben. A padlizsánok belsejét, a tahinit, a mézet, a fokhagymát, a chilit és sót, borsot botmixerrel pürésítjük. Kenyérszeletekre kenjük, fügével és korianderrel díszítjük.
Élelmiszer-biztonsági tippekért kattints a képre:
receptor_index_258x220_1014

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Konkrét – Népszerű strandételek nyomában

eteltcsakokosan

Tojásvásárlás

eteltcsakokosan

Szeptemberi frissesség

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató