Meg kell-e mosni az erős paprikát felfűzés előtt?
Közvetlenül felfűzés előtt ajánlott megmosni a paprikát, így a port és az esetleges mikrobiológiai szennyezőket el lehet távolítani a felületéről. Ezután célszerű papírtörülközővel vagy szalvétával megtörölgetni, és felfűzés után száraz, meleg, jól szellőző, pormentes helyen tárolni.
Kapcsolódó tartalmak
Allergén az ételekben…
Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?
Tovább olvasom
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom