Ételtcsakokosan

Málnás szeder leves

2014. szeptember 1.
Barackos-szeder-leves-2-300x225


Barackos-szeder-leves-2-300x225

Ilyenkor nyár végén, még szívesen fogyasztunk gyümölcsös, hűsítő leveseket. Hát nézzük egy igazán egyszerű, de finom példát erre!
 
Hozzávalók / 4 adag

  • 45 dkg szeder
  • 20 dkg málna
  • 600 ml natúr joghurt
  • 300 ml tejszín
  • 1 bio narancs héja és kb. 60 ml narancslé
  • 20 dkg cukor (ha van, inkább barna cukrot használjunk, mert az érdekesebb ízt ad)

 
 
Elkészítés:

  • A szedret és a málnát jól megmossuk, lecsepegtetjük, s pár darabot félreteszünk a tálaláshoz.
  • Tejszínt a cukorral kicsit meglangyosítjuk.
  • A joghurthoz hozzáadjuk a gyümölcsöket, belereszeljük a bio narancs héját, beleöntjük a narancs levét, és hozzáadjuk a cukros tejszínt.
  • Az egészet botmixerrel pürésítjük és egy szitán átöntjük, hogy a magok a szitában maradjanak.
  • Fogyasztásig hűtőben tartjuk, majd a félretett szederrel, eperrel tálaljuk.
  • Díszíthetjük igény szerint tejszínhab rózsával vagy pl. mentelevéllel, citromfűvel

Élelmiszerbiztonsági tanácsok:
Mivel ez a leves hőkezelés nélkül készül, és az alapanyagokon esetleg megmaradt mikroorganizmusok a késztermékben hűtés nélkül rendkívül gyorsan elszaporodhatnak, különösen fontos az alábbi élelmiszerbiztonsági tanácsok betartása:

  • Tiszta kéz, tiszta eszközök, tiszta környezet.
  • A szeder és a málna alapos előkészítése: mosás és lecsorgatás.
  • A tejtermékek (tejszín, joghurt) fogyaszthatósági idejének figyelemmel kísérése.
  • Az elkészített ételt hűtve tároljuk és 24 órán belül fogyasszuk el!
  • Figyeljünk arra, hogy csak bio narancs héját használjuk.
  • A díszítéshez használt mentalevelet, citromfüvet is mindig mossuk meg és közvetlenül a tálalás előtt helyezzük az ételre!

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Keleti szomszédunkban ismét megjelent az afrikai sertéspestis

eteltcsakokosan

Kérje a konyhai őrangyal segítségét!

eteltcsakokosan

Felhasználható még?…

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató