Ételtcsakokosan

Mákos süti Bálint Gyuri bácsinál

2014. február 27.
Antonia_makos_suti-400x290

Ezt a sütit Gyuri bácsival való személyes találkozó alkalmával ismertük meg. És bár Gyuri bácsi személyisége elbűvölő, a sütemény kizárólag felesége, Antónia érdeme:-)
Antonia_makos_suti-400x290
Lássuk a hozzávalókat:

  • 2db tojás
  • 10dkg margarin
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre darált mák
  • 1 bögre tej
  • 1 bögre liszt
  • 1 citrom héja
  • 1 csomag sütőpor
  • őrölt fahéj

 
Elkészítése:
A margarint összedolgozzuk a tojással és a cukorral, majd hozzáadjuk apránként a lisztet, a mákot, a tejet végül a sütőport és a fahéjat. Miután robotgéppel jól összedolgozzuk az egészet, egy előre kivajazott tepsibe öntjük. ( A tepsibe lehet sütőpapírt is tenni, kinek, hogy egyszerűbb.) 180 fokos sütőben kb. 40-45perc alatt megsül.Ha kihűlt szétvágjuk, és savanyú lekvárral megkenjük a tésztát.
A vendéglátás fenséges volt, a süti is ugyanúgy. Próbálják ki, megéri!

Kapcsolódó tartalmak


Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Biztonság – forró napokon is

Itt a nyár, a forróság, olvadozunk, mint a vaj. Ilyenkor még nagyobb odafigyelést igényel egy kerti parti menüjének megtervezése, előkészítése. Milyen ételekkel és hogyan készüljünk a forró napokra, hogy ne egy gyomorrontás vessen véget a nyaralásnak?
Tovább olvasom

Related posts

Biztonságosak a fagyasztott élelmiszerek?

eteltcsakokosan

A szerencsi csokoládéval és a kürtőskaláccsal bővülhet a hungarikumok köre

eteltcsakokosan

A száraz bőr problémája

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató