Ezt a sütit Gyuri bácsival való személyes találkozó alkalmával ismertük meg. És bár Gyuri bácsi személyisége elbűvölő, a sütemény kizárólag felesége, Antónia érdeme:-)
Lássuk a hozzávalókat:
- 2db tojás
- 10dkg margarin
- 1 bögre cukor
- 1 bögre darált mák
- 1 bögre tej
- 1 bögre liszt
- 1 citrom héja
- 1 csomag sütőpor
- őrölt fahéj
Elkészítése:
A margarint összedolgozzuk a tojással és a cukorral, majd hozzáadjuk apránként a lisztet, a mákot, a tejet végül a sütőport és a fahéjat. Miután robotgéppel jól összedolgozzuk az egészet, egy előre kivajazott tepsibe öntjük. ( A tepsibe lehet sütőpapírt is tenni, kinek, hogy egyszerűbb.) 180 fokos sütőben kb. 40-45perc alatt megsül.Ha kihűlt szétvágjuk, és savanyú lekvárral megkenjük a tésztát.
A vendéglátás fenséges volt, a süti is ugyanúgy. Próbálják ki, megéri!