Ételtcsakokosan

Magos Vilmos mézeskalács receptje

2016. január 27.

Hozzávalók:

?
?

  • 1 kg liszt
  • 8 kanál méz
  • 6 tojás
  • 40 dkg cukor
  • 2 kávéskanál szódabikarbóna
  • 2 evőkanál zsír
  • fahéj
  • szegfűszeg

A hozzávalókat össze kell gyúrni, mikor jól összeáll, utána kell vékonyra nyújtani, majd kiszaggatni. A tetejét be kell kenni tojássárgájával, hogy fényes legyen. Zsírozott, lisztezett tepsiben ki kell sütni, kb 20 perc, de a színéből látszik. Tojás fehérjét sűrűre kell keverni porcukorral, majd zacskóba tölteni, ennek ki kell vágni az egyik sarkát, ezzel lehet kihűlés után mintázni a mézeskalácsokat. Sütis dobozban tárolva puha marad és sokáig eláll.

 

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Sajtoljunk

eteltcsakokosan

10 dolog, amit az articsókáról tudni kell

eteltcsakokosan

Szolgálatba állt Nébo

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató