Ételtcsakokosan

Magos Vilmos mézeskalács receptje

2016. január 27.

Hozzávalók:

?
?

  • 1 kg liszt
  • 8 kanál méz
  • 6 tojás
  • 40 dkg cukor
  • 2 kávéskanál szódabikarbóna
  • 2 evőkanál zsír
  • fahéj
  • szegfűszeg

A hozzávalókat össze kell gyúrni, mikor jól összeáll, utána kell vékonyra nyújtani, majd kiszaggatni. A tetejét be kell kenni tojássárgájával, hogy fényes legyen. Zsírozott, lisztezett tepsiben ki kell sütni, kb 20 perc, de a színéből látszik. Tojás fehérjét sűrűre kell keverni porcukorral, majd zacskóba tölteni, ennek ki kell vágni az egyik sarkát, ezzel lehet kihűlés után mintázni a mézeskalácsokat. Sütis dobozban tárolva puha marad és sokáig eláll.

 

Kapcsolódó tartalmak


Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Biztonság – forró napokon is

Itt a nyár, a forróság, olvadozunk, mint a vaj. Ilyenkor még nagyobb odafigyelést igényel egy kerti parti menüjének megtervezése, előkészítése. Milyen ételekkel és hogyan készüljünk a forró napokra, hogy ne egy gyomorrontás vessen véget a nyaralásnak?
Tovább olvasom

Related posts

Borhibák

eteltcsakokosan

Ehető még…?

eteltcsakokosan

Cseresznyés lepények üvegben

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató