Ételtcsakokosan

Magos Vilmos mézeskalács receptje

2016. január 27.

Hozzávalók:

?
?

  • 1 kg liszt
  • 8 kanál méz
  • 6 tojás
  • 40 dkg cukor
  • 2 kávéskanál szódabikarbóna
  • 2 evőkanál zsír
  • fahéj
  • szegfűszeg

A hozzávalókat össze kell gyúrni, mikor jól összeáll, utána kell vékonyra nyújtani, majd kiszaggatni. A tetejét be kell kenni tojássárgájával, hogy fényes legyen. Zsírozott, lisztezett tepsiben ki kell sütni, kb 20 perc, de a színéből látszik. Tojás fehérjét sűrűre kell keverni porcukorral, majd zacskóba tölteni, ennek ki kell vágni az egyik sarkát, ezzel lehet kihűlés után mintázni a mézeskalácsokat. Sütis dobozban tárolva puha marad és sokáig eláll.

 

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

A szárított vargánya gomba meddig áll el?…

eteltcsakokosan

Mi a különbség az élelmiszer-fertőzés és az élelmiszer-mérgezés között?

eteltcsakokosan

Őszi csoda a dió

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató