Ételtcsakokosan

Lángos télen is

2014. február 20.
DSCN2944-300x225

A lángosról mindig a nyár jut eszünkbe: strand, napsütés, vízpart hatalmas papíron kapjuk a ropogós, illatos tésztát. Miért ne ehetnénk ezt a meleg ételt a hideg téli napokon is?!

DSCN2944-300x225

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 7 g élesztő (vagy egy zacskó szárított élesztő)
  • 1 dl tej
  • 1 ek só
  • 2 doboz joghurt
  • 4-5 evőkanál langyos víz
  • olaj a sütéshez
  • fokhagyma
  • tejföl
  • reszelt sajt

Az élesztőt felfuttatom az 1 dl cukros tejben, közben a lisztet, a 2 doboz joghurtot és a sót összekeverem. A felfutatott élesztőt is beleöntöm a tálba és a robotgép dagasztó karjaival addig keverem, amíg hólyagos tésztát nem kapok. Ha szükséges kanalanként langyos vizet öntök hozzá. A tésztából kerek bucit gyúrok és lisztezve egy tálba teszem, meleg helyen a duplájára hagyom kelni.

Sütés előtt a serpenyőbe 1 ujjnyi olajat öntök és felforrósítom. A tésztából markonyi darabokat tépek és kerekre formálom őket, úgy hogy a szélénél csipkedve forgatom körbe a darabokat. Egyesével kisütöm a lángosokat, 2-3 perc oldalanként, nagyon figyelni kell, mert hamar megsülnek. A kész lángosokat papírtörlőre szedem.

Tálaláshoz megtisztítom a fokhagymát és lereszelem a sajtot, kinyitom a tejfölt. Lehet karikázni a fokhagymát, lehet beledörzsölni a tésztába, vagy zúzva, vízzel elkeverve eloszlatni a tésztakorong tetején.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Se nem körte se nem alma

eteltcsakokosan

Szirupos ostya

eteltcsakokosan

Disznót vágna? Tippek, praktikák a biztonságos előkészületekhez

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató