Ételtcsakokosan

Lángos télen is

2014. február 20.
DSCN2944-300x225

A lángosról mindig a nyár jut eszünkbe: strand, napsütés, vízpart hatalmas papíron kapjuk a ropogós, illatos tésztát. Miért ne ehetnénk ezt a meleg ételt a hideg téli napokon is?!

DSCN2944-300x225

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 7 g élesztő (vagy egy zacskó szárított élesztő)
  • 1 dl tej
  • 1 ek só
  • 2 doboz joghurt
  • 4-5 evőkanál langyos víz
  • olaj a sütéshez
  • fokhagyma
  • tejföl
  • reszelt sajt

Az élesztőt felfuttatom az 1 dl cukros tejben, közben a lisztet, a 2 doboz joghurtot és a sót összekeverem. A felfutatott élesztőt is beleöntöm a tálba és a robotgép dagasztó karjaival addig keverem, amíg hólyagos tésztát nem kapok. Ha szükséges kanalanként langyos vizet öntök hozzá. A tésztából kerek bucit gyúrok és lisztezve egy tálba teszem, meleg helyen a duplájára hagyom kelni.

Sütés előtt a serpenyőbe 1 ujjnyi olajat öntök és felforrósítom. A tésztából markonyi darabokat tépek és kerekre formálom őket, úgy hogy a szélénél csipkedve forgatom körbe a darabokat. Egyesével kisütöm a lángosokat, 2-3 perc oldalanként, nagyon figyelni kell, mert hamar megsülnek. A kész lángosokat papírtörlőre szedem.

Tálaláshoz megtisztítom a fokhagymát és lereszelem a sajtot, kinyitom a tejfölt. Lehet karikázni a fokhagymát, lehet beledörzsölni a tésztába, vagy zúzva, vízzel elkeverve eloszlatni a tésztakorong tetején.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Milyen élelmiszeripari engedélyek kellenek? …

eteltcsakokosan

Befőzés – előkészületek

eteltcsakokosan

Egészséges szomjoltás, a limonádé

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató