Sok kép kering az interneten különböző praktikus konyhai megoldásokról, de a jó ötlet ellenére nem mindegyik biztonságos. Íme:
Tojáshéj a tálban
Ne a kezünkben lévő tojáshéjjal halásszuk ki a beesett tojáshéj darabokat, vagy egyéb – főleg gyermekek számára nem tetsző – „csibekezdeményeket” vagy a fehér sűrűbb részeket. Vegyünk egy tiszta kanalat és azzal emeljük ki a darabokat.
Fotó: media.eggs.ca
Szósz a jégkockatartóba
Úgy szokták ajánlani, hogy a maradék szószt tegyük jégkockatartóba. Három feltételnek kell megfelelni:
- Frissen készült étel szaftját, vagy önálló szószt tegyünk el ilyen formában. Pár napos élelmiszert, illetve szószt már ne fagyasszunk le.
- Legyen tiszta a tartó, mindig alaposan mossuk el, nagy körültekintést igényelnek a sarkok.
- Kiolvasztás helyett, rögtön használjuk fel, dobjuk a húshoz, vagy a levesbe, amit ízesíteni szeretnénk a kockákkal.
Fotó: www.foodnetwork.com
Fagylaltos kanál használata másképp
A fagylaltos kanalat egyre többször ajánlják muffin formák felöltésére (azonos mennyiségeket lehet kimérni és nem csöppen mellé a tészta) vagy húsgolyó megformázásához. A legfontosabb tényező itt is a tisztaság, mindig el kell kerülni a keresztszennyeződést , alaposan mossuk el a használat után a kanalat, véletlenül se használjuk rögtön nyers hús vagy tojásos nyers tészta után fagylalthoz.
Fotó: thedomesticgoddesswannabe.com, www.marinmamacooks.com
Csirkedarabolás robotgépben
Pástétom, bébiétel, házi gyros húscsíkok vagy csirkesaláta elkészítésének felgyorsításához ajánlják, hogy a frissen elkészült párolt vagy főtt csirkét tegyük a robotgépbe, amely csíkokra szedi a még meleg és puha húst.
Ebben az esetben is a keresztszennyeződést kellene elkerülni és a tojásos tészták keveréséhez használt eszközbe ne tegyünk készételt. Használjunk inkább tiszta kést a csirke aprításához (olyan vágódeszkán aprítsunk, amely készételek számára van fenntartva) vagy villával szedjük szét szálaira a húst.
Fotó: www.twotwentyone.net