Ételtcsakokosan

Komlói Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Pécsváradi Tagintézménye

2016. január 27.

Hozzávalók:Pécsvárad7_12éves

  • 1 kg liszt
  • 30 dkg porcukor
  • 3 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 30 dkg margarin
  • 2,5 dl méz
  • 3 tojás

A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint. Majd hozzá adjuk a a mézet és a tojást. Ezeket összegyűrve egy egynemű tésztát kapunk. Különböző formákat használva kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket és 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Nagyon finom és puha mézeskalácsokat kapunk.
 
Az intézmény 2 osztálya fogott össze, és egy teljes napon keresztül sütötte a hatalmas adag mézeskalácsokat. A következő osztályok vettek részt a sütésben: 2-4. osztály (tanulásban akadályozottak), és a 2-5. csoport (értelmileg akadályozottak). Összesen 15 tanuló, több pedagógus segítségével. Az intézmény tankonyhája megfelelő helyszín volt a szorgos munkához.
Azért készült ilyen sok mézeskalács, mert két nappal a sütés után a helyi általános iskola tanulói eljöttek, hogy közösen folytassák a mi intézményünk különleges tanulóival a díszítést. Nagy sikert arattak a finom mézeskalácsok.
 
 

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

10 dolog, amit a teáról tudni kell

eteltcsakokosan

Grépfrút

eteltcsakokosan

E-számok: tudod, miért vannak?

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató