Ételtcsakokosan

Kókuszos tekercs

2016. augusztus 8.

Egy olyan receptet mutatunk, amihez nem kell más tudásotok, csak a gyurmázás! 🙂 Sütés nélkül, pár hozzávalóból finom édességet készíthettek.
Hozzávalók a kakaós masszához:kókusztekercs

  • 30 dkg édes háztartási kekszmorzsa
  • 10 dkg porcukor
  • 6-8 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 2-3 evőkanál baracklekvár
  • 1 kupak rumaroma
  • tej
  • kókuszreszelék szóráshoz

Hozzávalók a kókuszos krémhez:

  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg kókuszreszelék

Elkészítése
Egy nagy tálba öntsétek a kekszmorzsát, majd 6 evőkanál kakaót szitáljatok bele és alaposan keverjétek össze, ha nem találjátok elég sötétnek a keveréket, akkor tegyetek még bele kakaót. A porcukrot is szitáljátok bele, egy kanál segítségével törjétek át a rögöket, így lesz csomómentes a tészta.
Most jöhetnek a nedves alapanyagok! A kekszes keverékhez öntsetek egy kupak rumaromát, kanalazzátok bele a lekvárt, majd kis adagokban öntsétek hozzá a tejet. Mindig csak keveset öntsetek és kanállal vagy kézzel gyúrjátok. Olyan masszát kell kapnotok, ami olyan mint a gyurma: nem tapad a kezetekhez, de nem is morzsálódik, nem esik szét.
Egy nagy darab alufóliát vagy gyúródeszkát szórjatok meg vékony, egyenletes rétegben kókuszreszelékkel, nyugodtan simítsátok el kézzel is. A kész tésztát erre tegyétek és kézzel nyomkodjátok szét téglalap alakúra, kb. fél centiméter vastagságúra. Természetesen nyújtófával is dolgozhattok, ilyenkor a tészta tetejét is szórjátok meg kókuszreszelékkel, hogy ne tapadjon a nyújtófára.
Egy kisebb tálba tegyétek a vajat, vagy margarint, szitáljátok bele a porcukrot és szórjátok rá a kimért kókuszreszeléket. Keverjétek jól össze, hogy elvegyüljön a cukor és a kókusz. Majd a kinyújtott tésztára kenjétek egy nagy lapos késsel vagy spatulával.
Óvatosan tekerjétek fel, ügyelve, hogy ne repedjen, ilyenkor nyugodtan dolgozzátok össze kézzel, szórjátok a gyúródeszkán lévő maradék kókusszal. Tegyétek egy tálra, fedjétek le folpakkal, hogy ne száradjon ki és pár órára hagyjátok a hűtőben.
Szeletelve, hidegen tálaljátok.
Jó étvágyat kívánunk! 🙂
 
Élelmiszer-biztonsági tippek:

  • Minden eszköz, felület, edény és a kezetek legyen tiszta!
  • Megbízható helyen vásároljatok jó minőségű alapanyagokat!
  • Az alapanyagok legyenek frissek, figyeljetek a vaj vagy maragin fogyaszthatósági idejére.

 
Fotó: mytaste.hu

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Húspótlók, alternatív fehérjeforrások

eteltcsakokosan

Szolgálatba állt Nébo

eteltcsakokosan

Akácszörp

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató