Ételtcsakokosan

Király Richárd mézeskalács receptje

2016. január 27.

Hozzávalók:KirályRichárd12éves

  • 1 kg liszt
  • 25 dkg méz
  • 25 dkg cukor
  • 30 dkg sütőmargarin
  • 3 tojás
  • 3 kiskanál szódabikarbóna
  • karácsonyhoz illő fűszerek (fahéj, szegfűszeg)

Elkészítés:

Külön edényben olvaszd fel a mézet  és a margarint, majd miután kihűltek öntsd egybe őket. A cukrot a tojásokkal, a lisztet pedig a szódabikarbónával keverd össze. A liszt felét add hozzá a mézes margarinos egyveleghez, majd ehhez a cukros tojást, a fűszereket és végül a maradék lisztet. Miután összegyúrtad, tedd néhány órára a hűtőszekrénybe. Végül nyújtsd el kb. 0,5 cm vastagságúra és szaggasd ki. Sütőpapírral kibélelt tepsiben 170 fokos sütőben kb. 10 perc alatt kisül.

A házat tojáshabbal ragasztottuk össze és cukorkákkal díszítettük.

 

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Velős csont, steak

eteltcsakokosan

7 hétköznapi főzési baki

eteltcsakokosan

Más a cél, más a módszer

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató