Ételtcsakokosan

Káposztás bableves

2014. április 30.
Káposztás-bab-2--300x200

Káposztás-bab-2--300x200
Hozzávalók:

  • 50 dkg beáztatott bab
  • 1 fej káposzta laskára vágva
  • 3 dl tejföl
  • 2-3 dl paradicsomlé
  • liszt
  • só, ételízesítő

Az előző nap beáztatott babot tiszta, hideg vízben feltesszük főni. Körülbelül 30-40 perc múlva hozzáadjuk a laskára vágott káposztát és addig főzzük, amíg minden meg nem puhul. Sóval, ételízesítővel fűszerezzük. Amikor minden kész, a lisztet elkeverjük a tejföllel és a paradicsomlével, majd behabarjuk vele a levest és jól kiforraljuk.
Élelmiszerbiztonsági tanácsok:

  • Tiszta kéz, tiszta eszközök, tiszta környezet.
  • A lisztet felhasználás előtt szitáljuk át.
  • Figyeljünk a tejföl fogyaszthatósági idejére.
  • Az elkészült levest minél előbb hűtsük le és helyezzük be a hűtőszekrénybe.

 

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Mik a romlott zsír „jelei”?…

eteltcsakokosan

Minőségi pálinka, minőségi cefre

szucseva

Piacon is biztonságosan

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató