Hozzávalók:
- 50 dkg beáztatott bab
- 1 fej káposzta laskára vágva
- 3 dl tejföl
- 2-3 dl paradicsomlé
- liszt
- só, ételízesítő
Az előző nap beáztatott babot tiszta, hideg vízben feltesszük főni. Körülbelül 30-40 perc múlva hozzáadjuk a laskára vágott káposztát és addig főzzük, amíg minden meg nem puhul. Sóval, ételízesítővel fűszerezzük. Amikor minden kész, a lisztet elkeverjük a tejföllel és a paradicsomlével, majd behabarjuk vele a levest és jól kiforraljuk.
Élelmiszerbiztonsági tanácsok:
- Tiszta kéz, tiszta eszközök, tiszta környezet.
- A lisztet felhasználás előtt szitáljuk át.
- Figyeljünk a tejföl fogyaszthatósági idejére.
- Az elkészült levest minél előbb hűtsük le és helyezzük be a hűtőszekrénybe.