Ételtcsakokosan

Káposztás bableves

2014. április 30.
Káposztás-bab-2--300x200

Káposztás-bab-2--300x200
Hozzávalók:

  • 50 dkg beáztatott bab
  • 1 fej káposzta laskára vágva
  • 3 dl tejföl
  • 2-3 dl paradicsomlé
  • liszt
  • só, ételízesítő

Az előző nap beáztatott babot tiszta, hideg vízben feltesszük főni. Körülbelül 30-40 perc múlva hozzáadjuk a laskára vágott káposztát és addig főzzük, amíg minden meg nem puhul. Sóval, ételízesítővel fűszerezzük. Amikor minden kész, a lisztet elkeverjük a tejföllel és a paradicsomlével, majd behabarjuk vele a levest és jól kiforraljuk.
Élelmiszerbiztonsági tanácsok:

  • Tiszta kéz, tiszta eszközök, tiszta környezet.
  • A lisztet felhasználás előtt szitáljuk át.
  • Figyeljünk a tejföl fogyaszthatósági idejére.
  • Az elkészült levest minél előbb hűtsük le és helyezzük be a hűtőszekrénybe.

 

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Az hogy lehet, hogy…?

eteltcsakokosan

Pár hónap múlva még jó lehet…?

eteltcsakokosan

Hogy óvjuk meg kenyerünket a penésztől?

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató