Ételtcsakokosan

Jól bevált mézes süti

2017. január 18.

Egy óvó nénitől tanultuk ezt a receptet még az oviban. Már harmadik osztályos vagyok, és anyukámmal elkészítettem itthon.

Mézes süti

A kép illusztráció.
A kép illusztráció.

Hozzávalók

  • 1/4 kg méz
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 db egész tojás és 2 tojás sárgája
  • 1/2 kg liszt
  • szódabikarbóna
  • narancs, dió, mandula

Negyed kg mézet meglangyosítottam egy lábasban, hogy 10 dkg margarint felkeverjek benne. Öntöttem hozzá 10 dkg kristálycukrot, 1 egész tojást és még 2 tojás sárgát. Fél kg lisztbe kevertem 1 kávéskanálnyi szódabikarbónát, és ezt is a többihez öntöttem. Összegyúrtam, adtam hozzá narancshéjat, fahéjat, de lehet mást is. Ki kell nyújtani a tésztát fél cm-es lappá és sütiformákat nyomtam belőle. A sütik tetejét tojással megkentem és feldíszítettem dióval, de lehet mandulával, mogyoróval is. A sütőben nagyon alacsony lángon sütöttük.

Nagyon finom lett.

Élelmiszer-biztonsági tippekért kattints a képre:
receptor_index_258x220_1014

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

A tisztogató

eteltcsakokosan

Mi a különbség az élelmiszer-fertőzés és az élelmiszer-mérgezés között?

eteltcsakokosan

Milyen büntetést von maga után?…

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató