Ételtcsakokosan

Itt a tavasz, a megnyílás

2014. március 6.

Tavasszal nemcsak a virágok nyílnak, hanem a napfény hatására mi, emberek is megnyílunk, kivirulunk egy kicsit! (Számítok is erre… hozhatna megújulást a március :-))! Valahogy felgyorsulnak az emberek, a gondolatok, többet beszélünk, találkozunk egymással, elindulunk felfedezni a környezetünket, mi is változott a tél alatt, hogyan újul meg minden évről évre.

Ilyenkor már rengeteg kinti program csalogatja a kirándulni vágyókat. Ha nincs ötleted, a net mindig segít ebben.

Rengeteg fesztivál, kiállítás, medvehagyma-szedés, csoportos tematikus túrák hívják a közösségi oldalakon követőiket.

Mi a hétvégén, Alcsútdobozon, az Arborétumban jártunk. Hovirag-Takkk

Reggel jött frissen az ötlet! Bár máshogyan terveztem a hétvégét (takarítás, „érdbemagadanyumindenhol” programot terveztem), de családom és jó barátnőm felülírták ezt… és milyen jól tették.

Az idő ragyogó volt. Az Arborétum hóvirág mezeje lenyűgöző. Nehéz volt gyerkőceinknek megállni, hogy ne szedjék le a virágokat, de ez is jó alkalom volt a környezettudatos nevelésre, na meg az önkontrollra  🙂

Csend, séta, finom meleg almás pite, és nyugalom, nyugalom, nyugalom!

Egész napos program lett ez kis kirándulás, és tényleg nagyon jól esett mindannyiunknak.

A mozgás elengedhetetlen az egészséges életmódhoz. Nem tud mindenki fitneszterembe járni, de amennyire egészsége, erőnléte engedi, futni, sétálni mindenki tud – és kell is! Ha a szabadban vagyunk, felélénkül a vérkeringésünk, a mozgás örömet okoz, és valóban: a hangulatunk is jobb lesz!

És lássunk csodát… már a gólyák is visszatértek! Egyre több vidéki városban, községben tűnnek fel a nyáron elbúcsúztatott kedves ismerősök. Még sokszor az emberre szorulnak, etetni kell őket, de már itt vannak, ők is érzik a tavaszt.

Kinyílt a tavaszi kikerics is, lila és sárga virágja ámulatba ejtő a hóvirágok fehér takarója mellett.

Szóval érvek millióit tudnám még felhozni azért, hogy menjetek ki a levegőre. Ha csak a Normafáig juttok el, az is jó, hisz nagy sétálásra vagy libegőzésre ott is van lehetőség.

Kutyák, gyerekek, szülők és nagyszülők: indulás! Találkozzunk valahol, valamikor… mert mondtam már? Itt a tavasz!

Kép: Takkk

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

A tisztógató

eteltcsakokosan

Bemutatkozik az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság

eteltcsakokosan

Főzz főzeléket!

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató