Ételtcsakokosan

Italok hidegben is

2015. január 12.
1106967_52165191-1024x770

Bár nincs felmérés róla, de feltételezhető a mai világba, hogy keveset isznak az emberek, főleg az ülő munkát végzők felejtenek el felállni a gép elől napközben elfogyasztani a 1,5-2 liter folyadékot. Pár ötletet összegyűjtöttünk, hogy milyen keverékeket igyunk, hogy “szórakozás”és egészséges legyen az ivás. Érdemes szezonális zöldségeket, gyümölcsöket felhasználni.

1106967_52165191-1024x770Reggeli zöldség turmix
Hozzávalók

  • 2 répa
  • fél alma
  • 1 joghurt
  • 3 ek tejszín
  • 1 ek méz
  • fél kk gyömbér
  • csipet szerecsendió

 
Citrusos turmix
Hozzávalók

  • 1 banán
  • fél citrom leve
  • 1 pohár natur joghurt
  • 10 dkg mandarin vagy narancs leve

Elkészítése
Daraboljuk össze a nagyobb hozzávalókat és turmixoljuk össze a hozzávalókat és készülődés közben igyuk meg.
 
Répa-reteklé
Hozzávalók

  • 2 kisebb cékla
  • 2 kivi
  • 4 sárgarépa
  • egy csésze dió
  • 1 l ásványvíz

Elkészítése
Turmixoljuk el a hozzávalókat, majd töltsünk hozzá körülbelül egy liter szénsavmentes ásványvizet, öntsük át egy üvegbe az egészet, és egy nap alatt fokozatosan igyuk meg, lehetőleg evés előtt.
 
Smoothies
Ezek a gyümölcs- és zöldségturmixok gyümölcslével vagy teával vannak hígítva, nem tejjel, így még magasabb a vitamintartalmuk illetve kevésbé allergizálnak.
Az arányokat úgy érdemes összeállítani, hogy 1/3 gyümölcs és 2/3 folyadék. Elkészítése azonos a turmixokéval.
Piros:  eper-cseresznye-ribizli,  feketeribizli-cseresznye, cékla-répa-alma-meggy,  levendulás-cseresznyés-epres-banános
Zöld: spenót-alma-banán vagy saláta-eper-alma, saláta-kiwi-alma, sóska-paradicsom-saláta, saláta-uborka-kapor, sóska-zeller-paradicsom
Narancssárga: őszibarack-narancs-mangó, ananász-sárgadinnye-barack, fejessaláta-sárgadinnye-naracslé, ananász-barack-répa-narancslé
Fehér: banán-alma, őszibarack-alma, banán-őszibarack. őszibarack-körte-banán
 
Élelmiszerbiztonsági tippek:

  • Minden esetben alaposan mossuk meg a gyümölcsöket, zöldségeket!
  • A turmixokat tároljuk hűtőben és egy napon belül fogyasszuk el!

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Vákuumcsomagban vagy más csomagban?…

szucseva

Átmenetileg el lehet térni

szucseva

Spárgasíp

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató