Ételtcsakokosan

Italok hidegben is

2015. január 12.
1106967_52165191-1024x770

Bár nincs felmérés róla, de feltételezhető a mai világba, hogy keveset isznak az emberek, főleg az ülő munkát végzők felejtenek el felállni a gép elől napközben elfogyasztani a 1,5-2 liter folyadékot. Pár ötletet összegyűjtöttünk, hogy milyen keverékeket igyunk, hogy “szórakozás”és egészséges legyen az ivás. Érdemes szezonális zöldségeket, gyümölcsöket felhasználni.

1106967_52165191-1024x770Reggeli zöldség turmix
Hozzávalók

  • 2 répa
  • fél alma
  • 1 joghurt
  • 3 ek tejszín
  • 1 ek méz
  • fél kk gyömbér
  • csipet szerecsendió

 
Citrusos turmix
Hozzávalók

  • 1 banán
  • fél citrom leve
  • 1 pohár natur joghurt
  • 10 dkg mandarin vagy narancs leve

Elkészítése
Daraboljuk össze a nagyobb hozzávalókat és turmixoljuk össze a hozzávalókat és készülődés közben igyuk meg.
 
Répa-reteklé
Hozzávalók

  • 2 kisebb cékla
  • 2 kivi
  • 4 sárgarépa
  • egy csésze dió
  • 1 l ásványvíz

Elkészítése
Turmixoljuk el a hozzávalókat, majd töltsünk hozzá körülbelül egy liter szénsavmentes ásványvizet, öntsük át egy üvegbe az egészet, és egy nap alatt fokozatosan igyuk meg, lehetőleg evés előtt.
 
Smoothies
Ezek a gyümölcs- és zöldségturmixok gyümölcslével vagy teával vannak hígítva, nem tejjel, így még magasabb a vitamintartalmuk illetve kevésbé allergizálnak.
Az arányokat úgy érdemes összeállítani, hogy 1/3 gyümölcs és 2/3 folyadék. Elkészítése azonos a turmixokéval.
Piros:  eper-cseresznye-ribizli,  feketeribizli-cseresznye, cékla-répa-alma-meggy,  levendulás-cseresznyés-epres-banános
Zöld: spenót-alma-banán vagy saláta-eper-alma, saláta-kiwi-alma, sóska-paradicsom-saláta, saláta-uborka-kapor, sóska-zeller-paradicsom
Narancssárga: őszibarack-narancs-mangó, ananász-sárgadinnye-barack, fejessaláta-sárgadinnye-naracslé, ananász-barack-répa-narancslé
Fehér: banán-alma, őszibarack-alma, banán-őszibarack. őszibarack-körte-banán
 
Élelmiszerbiztonsági tippek:

  • Minden esetben alaposan mossuk meg a gyümölcsöket, zöldségeket!
  • A turmixokat tároljuk hűtőben és egy napon belül fogyasszuk el!

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Fekete berkenye: a legfeketébb gyümölcs

eteltcsakokosan

10 dolog… Amit a dióról tudni kell

eteltcsakokosan

Melyik krumpli mire jó?

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató