Ételtcsakokosan

Hűtőtáskák kavalkádja

2018. augusztus 9.

A hűtőtáskákat legtöbben csak nyáron veszik elő, pedig érdemes lenne gyakrabban használni. Ma már mindenféle színben és méretben kapható. Alapvetően két típust különböztetünk meg, a passzív és az aktív táskákat.


passzív hűtőtáska lényegében egy szigetelt tér, melyben az élelmiszer hűvös marad a szállítás idejére. Ez lehet:

  • puha falú: melynél két textil réteg között van egy 0,5–1 cm-es szivacs. A hűtést jégakkuval, jeges palackkal tudjuk biztosítani.
  • merev falú: kemény, strapabíró műanyagból, vastagabb hőszigeteléssel készül. A hűtést jégakkuval, jeges palackkal tudjuk biztosítani.

Az aktív hűtőtáska saját hűtőberendezéssel rendelkezik, elektromos áramra van szüksége, merev fala van. Hűtési teljesítményét fokozni tudjuk, ha jégakkukat is használunk.


A kínálat nagy, válasszuk ki a nekünk legmegfelelőbbet és tartsuk be az alábbi tanácsokat, hogy a benne tárolt élelmiszer friss maradjon.

  • Ha hosszabb ideje nem használtuk a hűtőtáskát és nem vagyunk biztosak abban, milyen állapotban lett eltéve, érdemes használat előtt tisztítótószeres vízzel kimosni a belsejét.
  • Gondolkozzunk előre, tartsunk a fagyasztóban néhány jégakkut, így bármikor használhatjuk a hűtőtáskánkat.
  • Ne tegyük tűző napra az élelmiszerrel teli hűtőtáskát, inkább árnyékos helyet válasszunk neki, hiszen így sokkal tovább tudja tartani a hőmérsékletet.
  • Ha úgy látjuk, hogy túlságosan felmelegedett a hűtőtáska, a maradékot inkább ne fogyasszuk el, dobjuk azt ki. Nem éri meg kockáztatni.
  • A bevásárlást követően vagy a piknik végeztével, amint hazatérünk, ürítsük ki a hűtőtáskát. Minden használat után mossuk ki tisztítószeres vízzel a táska belsejét, győződjünk meg róla, hogy tiszta lett, majd töröljük szárazra. A táskát hagyjuk nyitva addig, amíg biztosan kiszárad, így nem lesz a későbbiekben kellemetlen a szaga.

 

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Ételek stressz ellen

eteltcsakokosan

Élelmiszerbiztonsági jótanácsok otthoni ételkészítéshez

eteltcsakokosan

Vajon régi vagy nem?…

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató