Ételtcsakokosan

Húsvéti tormaleves

2016. március 21.
tormaleves-300x200

Ha már megfőztük a sonkát, akkor ne csak bablevesnek használjuk fel a levét, hanem próbáljuk ki a tormalevest is!

Hozzávalóktormaleves-300x200

  • 40 dkg burgonya
  • 2 dl tejföl
  • 1-2 ek liszt habaráshoz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 2 púpozott ek reszelt torma
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 4 ek olaj
  • 1,5 l sonkalé

Elkészítése

Meghámozzuk, megmossuk és lecsepegtetjük a zöldségeket, majd felkockázzuk és félretesszük. Egy fazékba olajba öntünk és apróra vágott fokhagymát szórunk rá, majd hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát és fehérrépát, és pár percig együtt pároljuk. Fűszerezzük sóval (óvatosan, mert a sonka leve is sós), borssal és fűszerpaprikával megszórjuk, felöntjük a sonka főzőlevével. A tejfölt kikeverjük a tormával, liszttel és pár evőkanál levessel, és besűrűsítjük vele a levest. Krémlevesként is elkészíthetjük, ilyenkor utolsó lépésként botmixerrel krémesítjük a levesünket.
Ha frissen főztük a sonkát, akkor pár kockát tehetünk a tányérba tálalás előtt, vagy pirított szalonnával is megszórhatjuk
Élelmiszer-biztonsági tippek:

  • Minden eszköz, felület, edény és a kezünk legyen tiszta!
  • Mindig ellenőrizzük a tejtermékek fogyaszthatósági idejét!
  • Megbízható helyen vásároljunk jó minőségű alapanyagokat!
  • Minden zöldséget mossunk meg a felszeletelés előtt, a zöldségeket aztán a külön zöldségvágó deszkán szeleteljük fel.

További húsvéti receptek:

Fotó: food52.com.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Megelőzhető a Campylobacter okozta fertőzés!

eteltcsakokosan

A zöldség és gyümölcs megmosása nem egyenlő a kézmosással

eteltcsakokosan

Mikor tudni, hogy megromlott?

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató