Ételtcsakokosan

Hírességekkel kampányol a NÉBIH – Művészi kisfilmekben szerepel Pokorny Lia, Rákóczi Feri és Szilágyi Áron

2013. december 13.
jelenet_aron-300x199

Televíziós és online spot kampányt indít a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). Az állami intézmény három új „nagykövet”, Pokorny Lia, Rákóczi Feri és Szilágyi Áron segítségével hívja fel a figyelmet az élelmiszerbiztonság jelentőségére. A művészi jellegű rövidfilmekben a színész, az olimpiai bajnok kardvívó és a Class FM műsorvezetője hangsúlyozza: mindannyian tehetünk azért, hogy az asztalunkra kerülő étel jó minőségű legyen. A spotokat jövő héttől láthatja a nagyközönség.

jelenet_aron-300x199 jelenet_lia-199x300 jelenet_feri-300x199

Egyéb tevékenységei mellett a NÉBIH feladata, hogy ellenőrizze a boltokba, piacokra, éttermekbe kerülő élelmiszerek minőségét, fellépjen a hamisított, lejárt, vagy emberi fogyasztásra alkalmatlan termékek terjesztése ellen. Az élelmiszerbiztonság közügy, amely a társadalom egészét érinti, ezért a hivatal szeretné, ha minél többen tudnák: van kihez fordulni ilyen kérdésekben!

forgatas_lia-300x199

A NÉBIH számít a lakosság segítségére. A hivatal zöld számát bárki felhívhatja, ha lejárt, rossz minőségű élelmiszert talál a polcokon, vagy visszaélést tapasztal. A bejelentéseket a hivatal 48 órán belül feldolgozza és reagál!

A NÉBIH a kampányra három közismert és köztiszteletben álló személyiséget kért fel. Pokorny Liának édesanyaként, Rákóczi Ferinek a gasztronómia szerelmeseként, Szilágyi Áronnak pedig élsportolóként szívügye az élelmiszerbiztonság.

forgatas_aron-300x199

„Otthon én vagyok a főnök a konyhában. Fontos számomra, hogy jó minőségű hazai alapanyagokból dolgozzak és betartsam azokat a szabályokat, amelyek megmenthetik a gyerekeimet attól, hogy kórházba kerüljenek. Újra és újra el kell ismételnünk a fontos információkat, hogy minél több bajt meg tudjunk előzni. Örömmel álltam a kezdeményezés mellé, az pedig külön megtiszteltetés, hogy egy gyönyörű színésznővel és egy olimpiai bajnokkal tehetem ezt” – mondta Rákóczi Feri. Három rövidfilm készült összesen. A NÉBIH reméli, hogy a különleges képi világú és hangulatú spotok a három hiteles személyiség főszereplésével hatékonyan közvetítik majd a közérdekű üzenetet: élelmiszerbiztonsági kérdésekben van segítség!

forgatas_feri-199x300

 LINKEK:

Szilágyi Áron

http://www.youtube.com/watch?v=YG_5h1n1rv4

Rákóczi Ferenc

http://www.youtube.com/watch?v=QMnPqC29U4k

Pokorny Lia

http://www.youtube.com/watch?v=tl9WNeuY2Cc

 

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

„Újhullámos mézeskalácsosnak tartom magamat”

eteltcsakokosan

Kérje a konyhai őrangyal segítségét!

eteltcsakokosan

A méret a lényeg

Nagy-RicsoyN

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató