A május egy szép és mozgalmas hónap, és nem csak azért, mert a természet olyan sok színben mutatja meg magát.
Alig telt el a húsvét, jött a munka ünnepe, anyák napja és a korona az egészre, május utolsó vasárnapján a gyereknap. Vagyis holnap után!!!
Gyereknek lenni jó. Legalábbis felnőttként sokszor már így gondoljuk. A világ színes, sok játék, és új ismeret vár a gyerekekre. Ilyenkor rengeteg rendezvény csábítja a családokat, megnyílnak az ugráló várak, tele van az Állatkert, Budapest összes kertje, ligete, de a fővároson túl is a gyerekekről szól minden.
Én már tervezem a hétvégét. Van fürdőjegyünk, szóval lesz pancsolás a hétvégén. Pannus egy matekversenyen nyert bringó-hintó jegyet, szóval irány a Margitsziget! 🙂
Na és itt vannak a kis barátok, akikkel egy családi bowling versenyt is tervezünk… Hú, remélem nem tervezek túl sok mindent! Majd meglátjuk, mi fér bele 🙂
Ha van kedvetek és egy kis időtök a sok program mellett, vagy pont azért, mert inkább otthon, pihenősen, családiasan töltitek a gyereknapot, akkor próbáljátok ki az alábbi nagyon finom receptet. Elkészíthető gyerkőccel együtt is. És én, aki nem vagyok nagyon édesszájú, azt mondom, ezt nem fogjátok megbánni 🙂
Sport szelet
Hozzávalók
50 dkg darált keksz
25 dkg margarin
20 dkg cukor (kristály, xilit, eritrit)
1 rumaroma
2-3 ek átszitált cukrozatlan kakaópor
2 dl tej
1 tábla étcsokoládé
1 ek étolaj
Egy kisebb tepsit béleljünk ki folpackkal, tegyük félre. A darált kekszet és az átszitált kakaóport egy nagyobb tálban összekeverjük. Egy másik edényben a tejet, a cukrot és a kisebb darabokra összevágott margarint alacsony lángon melegítsük össze, de ne forraljuk fel. Amikor minden felolvadt, vegyük le a tűzhelyről és kavarjuk el benne a rumaromát. A még langyos folyadékot öntsük a száraz hozzávalókhoz és jól kavarjuk össze. A masszát öntsük bele az előkészített tepsibe és egyenletesen simítsuk el benne, majd tegyük hűtőbe. Amíg hűl, elkészítjük a csokimázt. Az étcsokit apró darabokra törjük, hozzáadunk egy evőkanál étolajat és a mikró olvasztó funkcióján, közben megkevergetve, összeolvasztjuk. Ezzel a mázzal vonjuk be a masszát, és tegyük vissza hűtőbe. Amikor megdermedt, vágjuk vékony szeletekre, majd csomagoljuk be alufóliával.
A massza egy részéből nagyon egyszerűen süniket is formázhatunk, amelyet megtűzdelhetünk mandulával, vagy vonjuk be olvasztott csokoládéval és szórjuk meg csokidarával.