Ételtcsakokosan

Gyereknap

2014. május 23.

Girl among the bluebellsA május egy szép és mozgalmas hónap, és nem csak azért, mert a természet olyan sok színben mutatja meg magát.

Alig telt el a húsvét, jött a munka ünnepe, anyák napja és a korona az egészre, május utolsó vasárnapján a gyereknap. Vagyis holnap után!!!

Gyereknek lenni jó. Legalábbis felnőttként sokszor már így gondoljuk. A világ színes, sok játék, és új ismeret vár a gyerekekre. Ilyenkor rengeteg rendezvény csábítja a családokat, megnyílnak az ugráló várak, tele van az Állatkert, Budapest összes kertje, ligete, de a fővároson túl is a gyerekekről szól minden.

Én már tervezem a hétvégét. Van fürdőjegyünk, szóval lesz pancsolás a hétvégén. Pannus egy matekversenyen nyert bringó-hintó jegyet, szóval irány a Margitsziget! 🙂

Na és itt vannak a kis barátok, akikkel egy családi bowling versenyt is tervezünk… Hú, remélem nem tervezek túl sok mindent! Majd meglátjuk, mi fér bele 🙂

Ha van kedvetek és egy kis időtök a sok program mellett, vagy pont azért, mert inkább otthon, pihenősen, családiasan töltitek a gyereknapot, akkor próbáljátok ki az alábbi nagyon finom receptet. Elkészíthető gyerkőccel együtt is. És én, aki nem vagyok nagyon édesszájú, azt mondom, ezt nem fogjátok megbánni 🙂

Sport szelet

Hozzávalók

50 dkg darált keksz

25 dkg margarin

20 dkg cukor (kristály, xilit, eritrit)

1 rumaroma

2-3 ek átszitált cukrozatlan kakaópor

2 dl tej

1 tábla étcsokoládé

1 ek étolaj

Egy kisebb tepsit béleljünk ki folpackkal, tegyük félre. A darált kekszet és az átszitált kakaóport egy nagyobb tálban összekeverjük. Egy másik edényben a tejet, a cukrot és a kisebb darabokra összevágott margarint alacsony lángon melegítsük össze, de ne forraljuk fel. Amikor minden felolvadt, vegyük le a tűzhelyről és kavarjuk el benne a rumaromát. A még langyos folyadékot öntsük a száraz hozzávalókhoz és jól kavarjuk össze. A masszát öntsük bele az előkészített tepsibe és egyenletesen simítsuk el benne, majd tegyük hűtőbe. Amíg hűl, elkészítjük a csokimázt. Az étcsokit apró darabokra törjük, hozzáadunk egy evőkanál étolajat és a mikró olvasztó funkcióján, közben megkevergetve, összeolvasztjuk. Ezzel a mázzal vonjuk be a masszát, és tegyük vissza hűtőbe. Amikor megdermedt, vágjuk vékony szeletekre, majd csomagoljuk be alufóliával.

A massza egy részéből nagyon egyszerűen süniket is formázhatunk, amelyet megtűzdelhetünk mandulával, vagy vonjuk be olvasztott csokoládéval és szórjuk meg csokidarával.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Kiadvánnyal a kismamákért

szucseva

Konkrét – Milyen tej van a dobozban?

eteltcsakokosan

Sárgadinnye a nyár slágere

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató