Ételtcsakokosan

Galgóczi Gabriella mézeskalács receptje

2016. január 27.

Hozzávalók:GalgócziGabriella10éves

A tésztához:

  • 50 dkg sima liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 1 púpos kk mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 kk fahéj
  • 2 egész tojás 
  • 100 g vegyes virágméz
  • 15 dkg margarin

Az írókához:

  • 1 tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 1 kk. citromlé
  • pár csepp ételfesték
  1. A tésztához a mézet és vajat, mikróban megmelegítjük.
  2. A lisztet, porcukrot, szódabikarbónát, fűszerkeveréket tálba mérjük és alaposan elkeverjük. A lisztes keverékbe a tojásokat, majd a langyos mézet,vajat,hozzáadva összedolgozzuk a tésztát.A kész tésztát lezárt zacskóban,hűtőben egy éjszakát pihentetjük.
  3. Másnap a tésztát , lisztezett felületen átgyúrjuk, 3-4 mm vastagra nyújtjuk és különböző formákkal kiszaggatjuk. A sütőt előmelegítjük 170°C-ra.
  4. A formákat sütőpapíros tepsire rakjuk,kicsit távolabb  egymástól, mert sütés közben megnőnek. A mézeskalácsot előmelegített sütőben kb 5 perc alatt készre sütjük.
  5. A kisült mézeseket hűlni hagyjuk a díszítés előtt.
  6. Az írókához,a tojásfehérjét habbá verjük, majd az átszitált porcukrot és  a citromlevet apránként hozzáadva habverővel, sűrűn folyós állagúra keverjük.
  7. Pár csepp ételfestékkel színezhetjük is.A masszát műanyag zacskókba töltjük, a száját lezárjuk, majd a zacskó csücskén apró lyukat vágunk. Feldíszítjük a mézeseket.majd hagyjuk megszáradni.

 
 

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Pedálos vagy nem pedálos?

eteltcsakokosan

Tavaszi vitaminhiány? Tudatos választással megelőzhető! – 2. rész

eteltcsakokosan

Lisztek és tulajdonságaik

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató