Ilyen téli fagyos napokon reggelire és a munkából hazaérve este is jól esik egy forró csokoládé, ami percek alatt elkészíthető.
Hozzávalók 4-5 főre
- 6 dl tej
- 3 dl tejszín
- 1 vaníliarúd
- 20 dkg étcsokoládé
- cukor ízlés szerint
Elkészítése:
A vaníliarudat hosszában vágjuk ketté, majd a tejszínt és a tejet öntsük össze a lábosban és dobjuk bele, majd kezdjük melegíteni. Az összetördelt csokoládét vízfürdő felett, egy nagyobb edényben olvasszuk fel. A megolvadt csokoládét folyassuk át a meleg tejszínes tejhez és addig keverjük, míg elegyednek és krémes állagú lesz. Érdemes megkóstolni és cukorral édesíteni.
Forrón tálaljuk a tetején tejszínhabbal vagy az – Amerikában szokásos módon – pillecukorral.
A fent bemutatott recept az alaprecept, az ízeket megbolondíthatjuk chilivel, gyömbérrel vagy fahéjjal, lágyíthatjuk mézzel, esetleg feldobhatjuk kávéval.
Élelmiszerbiztonsági tippek:
- Minden eszköz, felület, edény és a kezünk legyen tiszta!
- Megbízható helyen vásároljunk jóminőségű alapanyagokat! Ez a csokoládéra kiváltképp igaz.
- Az alapanyagok legyenek frissek, figyeljünk a tejtermékek fogyaszthatósági idejére.
Kép forrása: alldayidreamaboutfood.com