Fehér penészedő trappista sajt felhasználható, ha levágom azt a részt róla?
A penészgombák szaporodásához oxigénre van szükség, így az élelmiszer felületén találhatók meg. Azonban a toxintermelő fajok toxinjai a termék egészébe bejuthatnak. A toxinok egészségkárosító hatása, valamint a penész allergizáló hatása miatt a penészes termékek fogyasztásra alkalmatlanok.
Kapcsolódó tartalmak
Allergén az ételekben…
Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?
Tovább olvasom
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom