Ételtcsakokosan

Fejes Máté mézeskalács receptje

2016. január 27.

Hozzávalók:FejesMáté9éves

  • 25 dkg méz
  • 5 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 1 ek fahéj
  • 1 kk szegfűszeg
  • 2 dkg szalikáli
  • 60 dkg liszt

Langyosíts meg a mézet és a vajat. Egy másik edénybe tegyél 3 egész tojást, porcukrot és fűszereket. Turmixgéppel jól dolgozd össze az anyagokat, majd öntsd bele a langyos mézbe. Ismét dolgozd össze. Gyúrj bele kézzel a lisztet. Az így elkészült tésztát takard le, és egy napig hagyd pihenni.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Rántás vagy habarás?

eteltcsakokosan

Sárgarépa-krémleves

eteltcsakokosan

Honnan tudom, hogy garantáltan gluténmentes-e egy élelmiszer?

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató