Ételtcsakokosan

Fehérbab-saláta uzsonnára

2016. február 22.
5684475596_a709559189_o-300x201

5684475596_a709559189_o-300x201Hozzávalók

  • 1 bögre száraz fehérbab vagy tarka bab
  • 1 kis fej lilahagyma
  • babérlevél, só, fokhagyma ízlés szerint,
  • az „öntethez” kevés cukor, ecet és őrölt fehérbors
  • tejföl, aki szereti.

Elkészítése

Beáztatjuk a babot előző este, majd sós vízben megfőzzük, amelybe babérlevelet tettünk. Van, aki a hagymákkal együtt főzi meg a babot, de utólag, nyersen is összekeverhetjük a főtt babbal a zúzott fokhagymát és a nagyon vékony szeletekre vágott lila hagymát, így intenzívebb lesz az íz. Ecetet, cukrot, sót és borsot keverünk el egy pici vízben, és ráöntjük a babra. Egy pár órán át állni hagyjuk, hadd érjenek össze az ízek. Ha tejfölt is keverünk bele, mindenképpen tegyük be a hűtőbe.

Élelmiszer-biztonsági tippek:

  • Minden eszköz, felület, edény és a kezünk legyen tiszta!
  • Megbízható helyen vásároljunk jó minőségű alapanyagokat!
  • Az alapanyagok legyenek frissek, figyeljünk a tejtermékek fogyaszthatósági idejére.
  • Minden zöldséget mossunk meg a felszeletelés előtt, a zöldségeket aztán a külön zöldségvágó deszkán szeleteljük fel.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Támadnak a vírusok! Hogyan védekezzünk?

eteltcsakokosan

7 alapszabály az élelmiszer eredetű megbetegedések elkerülése érdekében

eteltcsakokosan

Narancsok az ünnepi asztalon

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató