Ételtcsakokosan

Étkezés két tanóra között

2015. március 19.
851971_29326589-1024x680

Kollégistának lenni sajátos élethelyzet, az önálló élet első lépcsője. Rengeteg döntést kell egyedül meghozni, köztük azt, hogy hol, mikor, mit eszünk. Amíg otthon minden adott volt, itt bizony saját magunkról kell gondoskodni. Sokan úgy vannak vele, hogy majd bekapnak valamit a büfében, vagy vesznek egy hamburgert, de ha van kedvünk és időnk érdemes magunknak elkészíteni a betevőnket, így biztosan tudjuk mit eszünk.

  • Ételkészítés előtt alaposan moss kezet és mindig töröld le a konyhapultot, mert nem tudhatod, hogy aki előtted használta mennyire volt alapos.
  • Amennyiben még este elkészíted a másnapi harapnivalót, mindig gondoskodj a megfelelő hűtéséről! Csomagolva, fedetten, zárd dobozban  tedd hűtőbe az ennivalódat, ahol biztosított az 5°C alatti hőmérséklet. Ügyelj arra, hogy az élelmiszer alacsony hőmérséklete az elfogyasztásáig biztosított legyen! Használj hőszigetelt ételtároló táskát!
  • Fogyasztás előtt forrósítsd át az ételt!
  • Ha mégsem bízol ezekben a módszerekben, akkor válassz kevésbé romlékony élelmiszereket, mint a zabpehely, müzli, aszalt gyümölcsök, teljes kiőrlésű kekszek, egész gyümölcsök, felszeletelt zöldségek, magvak. Ne felejtsd el, hogy a zöldségeket, gyümölcsöket hámozás, szeletelés, fogyasztás előtt mindig alaposan meg kell mosni!
  • Étkezés előtt is mindig moss kezet! Ha szappanos, meleg vizes kézmosásra nincs lehetőséged, tarts magadnál kézfertőtlenítő kendőt vagy gélt. Csak tiszta kézzel nyúlj az ételhez, vagy szalvétával fogd meg azt!
  • Az otthonról hozott ételt, hűtőtáskában, néhány jégakku társaságában érdemes szállítani. Amikor megérkezel a kollégiumba az első dolgod legyen hűtőszekrénybe tenni az ételeket!
  • Ha készen vennéd meg az aznapi ebédedet, mindig nézd meg jól, hogy melyik helynek szavazol bizalmat. Tájékozódj, hogy megkíméld  magad a gyomorrontástól!

 851971_29326589-1024x680

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Akácszörp

eteltcsakokosan

A nyári vendégvárás 12 pontja

eteltcsakokosan

Felnőttek folyadékszükséglete

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató