Ételtcsakokosan

Egyre népszerűbbek a termelői piacok

2013. augusztus 14.

Magyarországon a helyi termelői piac létesítéséhez nem kell engedély, bizonyos előírásokat azonban be kell tartani – a piac üzemeltetője felel például többek közt a keletkező hulladék és szennyvíz kezeléséért. A piac kínálatában szereplő élelmiszer biztonságáért, minőségéért viszont már a kistermelő felelős, neki kell nyilvántartást vezetnie az áruval kapcsolatos szükséges adatokról is. A hazai helyzetképről egy nagy összeállítás:

http://index.hu/gazdasag/2013/08/10/az_igazi_farmville_az_igazan_meno/

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

#hűtőkihívás

eteltcsakokosan

Csipke az igaz C-vitaminbomba

eteltcsakokosan

„Nyers, lekvár vagy szörpike, fogyassz sokat belőle!”

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató