Ételtcsakokosan

Egészséges reggeli

2017. június 29.
pexels-photo-128865

A reggeli a legfontosabb a napi étkezéseink közül, hiszen a nap megfelelő indulásához energiára van szükségünk, ugyanis ébredés után a legalacsonyabb szervezetünk vércukorszintje. Ha elegendő időt szánunk a reggelire és annak összetételére, könnyebben megbirkózhatunk a napi feladatokkal.

pexels-photo-128865

A jól összeállított reggeli hatásai:

– szervezetünk elegendő energiát kap, beindul az anyagcserénk, ezáltal fizikálisan fittebbek leszünk,

– az egészséges reggeli növeli a vércukorszintet, jobban fog menni a tanulás és a koncentrálás a munkahelyen,

– a megfelelően összeállított reggeli segít elkerülni az édesség iránti vágyat, tehát alakunkra is vigyázhatunk.

Ügyeljünk arra, hogy mindig változatosan reggelizzünk, ez a helyes reggeli egyik alapja. Ne együnk reggelire túl nehéz ételeket, hiszen azok emésztése megterheli a szervezetet és a teli has álmosít is. Legjobb, ha reggelink lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz, amelyek nem okoznak hirtelen vércukorszint-emelkedést és hosszabb ideig tartó teltségérzetet adnak. Ilyenek a teljes kiőrlésű gabonából készült kenyér-félék, a zabpehely, olajos magvak, joghurt, kefir, paprika, paradicsom, retek, alma, körte, grapefruit. A teljes kiőrlésű gabona tartalmazza a gabonamag héját és csíráját is, így sokkal magasabb a rost- és az ásványianyag-tartalma. A teljes kiőrlésű gabonából készült élelmiszerek jelenthetik a szervezet elsődleges élelmirost-forrását, és fontos szerepet játszanak a helyes emésztésben, az egészséges gyomor- és bélműködésben.

A legjobb reggeli energiaforrás a gabona-tejtermék- gyümölcs kombinációban rejlik.

Ha van rá lehetőségünk, mindig nyugodt körülmények között fogyasszuk el reggelinket.

Egészséges reggeli ötletek:

  • zabkása gyümölcsökkel, magvakkal, mézzel
  • pirítós kenyér vajjal, sovány felvágottal, zöldségekkel és egy pohár 100%-os gyümölcslével
  • joghurt gyümölcsökkel, magvakkal
  • tehéntúró gyümölcsökkel
  • gyümölcsturmix piritóssal

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Így válassz zamatos gyümölcsöt!

eteltcsakokosan

Mire érdemes odafigyelni nagybevásárláskor?

eteltcsakokosan

Meddig áll el egy befőtt? …

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató