Ételtcsakokosan

Egészséges reggeli

2017. június 29.
pexels-photo-128865

A reggeli a legfontosabb a napi étkezéseink közül, hiszen a nap megfelelő indulásához energiára van szükségünk, ugyanis ébredés után a legalacsonyabb szervezetünk vércukorszintje. Ha elegendő időt szánunk a reggelire és annak összetételére, könnyebben megbirkózhatunk a napi feladatokkal.

pexels-photo-128865

A jól összeállított reggeli hatásai:

– szervezetünk elegendő energiát kap, beindul az anyagcserénk, ezáltal fizikálisan fittebbek leszünk,

– az egészséges reggeli növeli a vércukorszintet, jobban fog menni a tanulás és a koncentrálás a munkahelyen,

– a megfelelően összeállított reggeli segít elkerülni az édesség iránti vágyat, tehát alakunkra is vigyázhatunk.

Ügyeljünk arra, hogy mindig változatosan reggelizzünk, ez a helyes reggeli egyik alapja. Ne együnk reggelire túl nehéz ételeket, hiszen azok emésztése megterheli a szervezetet és a teli has álmosít is. Legjobb, ha reggelink lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz, amelyek nem okoznak hirtelen vércukorszint-emelkedést és hosszabb ideig tartó teltségérzetet adnak. Ilyenek a teljes kiőrlésű gabonából készült kenyér-félék, a zabpehely, olajos magvak, joghurt, kefir, paprika, paradicsom, retek, alma, körte, grapefruit. A teljes kiőrlésű gabona tartalmazza a gabonamag héját és csíráját is, így sokkal magasabb a rost- és az ásványianyag-tartalma. A teljes kiőrlésű gabonából készült élelmiszerek jelenthetik a szervezet elsődleges élelmirost-forrását, és fontos szerepet játszanak a helyes emésztésben, az egészséges gyomor- és bélműködésben.

A legjobb reggeli energiaforrás a gabona-tejtermék- gyümölcs kombinációban rejlik.

Ha van rá lehetőségünk, mindig nyugodt körülmények között fogyasszuk el reggelinket.

Egészséges reggeli ötletek:

  • zabkása gyümölcsökkel, magvakkal, mézzel
  • pirítós kenyér vajjal, sovány felvágottal, zöldségekkel és egy pohár 100%-os gyümölcslével
  • joghurt gyümölcsökkel, magvakkal
  • tehéntúró gyümölcsökkel
  • gyümölcsturmix piritóssal

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Tartósítás szárítással

eteltcsakokosan

Közösség erejével a pazarlás ellen

szucseva

A legfinomabb sült gesztenye titka

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató