Ételtcsakokosan

Divatos eszközök újratöltve

2016. június 14.
191258-Creative-things-for-kitchen-

Egyre több új eszköz kerül forgalomba, melyek a külsejük miatt divatossá válnak, de nem minden esetben felelnek meg az élelmiszerbiztonsági elvárásoknak.

Vágódeszka kidobó nyílással

191258-Creative-things-for-kitchen-A képen szereplő vágódeszka ötletes megoldás az ügyetlenkedő háziasszonyok számára, a nyíláson keresztül nem potyog a tálon kívül a felaprított élelmiszer. Viszont veszélyeket is rejthet magában, mert a deszka peremrészét és a köralakú nyílást nehéz tisztítani, valamint műanyagból készült, ami könnyen karcolódik és mindhárom esetben a mélyedésekben elszaporodhatnak a kórokozók.

 

Tipp:

  • Legyen külön vágódeszka nyers húsok számára és egy-két másik zöldségek, gyümölcsök és készételek számára!
  • Mosogatás előtt dörzsöljük le a vágódeszkára tapadt hús- vagy ételmaradékot és alaposan mossuk el mosogatószeres vízzel.

Forrás: http://www.practic-ideas.com/products/essential-kitchen-items/

Dinó merőkanál-családMain_ac85e5ca-a986-44a3-8136-645968073b06_1024x1024

Hamar közkedvelt lett a Lochness-i szörnyről elnevezett merőkanál, mert lábai vannak és ahogy kilóg a levesből kedves összképet nyújt (már szűrőkanál változata is kapható).

Amire a használatnál figyelni kell, hogy a merőkanalat sohase tegyük konyhapultra, asztalfelületre, mert szennyeződhet, illetve a felületet is szennyezi. Erre a célra elkülönített  tálkán tartsuk és mindig arra tegyük vissza.

 

Tipp:

  • Műanyagok esetében figyeljünk az alapos tisztításra, mosogatásra.

Kép forrása: http://www.ototodesign.com/collections/all-products

Jéggömb készítő

A nyár közeledtével a frissítőket most már gyümölcskásával, fagyasztott gyümölcsökkel, mentalevelekkel, fagyasztott teával, limonádéval is hűthetjük, erre találták ki az alábbi jégformázó gömböket.

Amire figyelni kell a használat során, hogy tiszta vízzel, átválogatott és megmosott alapanyagokat használjunk, citrusok esetén igyekezzünk héj nélkül felhasználni a gyümölcsöt (ha mindenképp ragaszkodunk hozzá, akkor bio citromot és narancsot vegyünk). Kezeink a kések a turmixgép és minden felület legyen tiszta az elkészítéskor.

10520098_1228790077134872_3826195704484212075_n 10426681_1228790017134878_4830268645600741857_n

Tipp:

  • Használat előtt mindig alaposan tisztítsuk meg a jégtartót, kiemelten ügyelve a peremekre, zeg-zugokra. A gyümölcsöket alaposan mossuk meg.
  • A már sérült, horpadt, karcolódott eszközt ne használjuk tovább.

Kép forrás: hobbyrendeles.hu

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Tavaszi nagytakarítás I.–A hűtő tisztítása

eteltcsakokosan

Mutasd, mi van a szendvicsedben!

eteltcsakokosan

Vadak: ízben a titok

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató