Ételtcsakokosan

Dinnye különleges tálalása

2015. július 31.

Képösszeállításunk a nyár kedvenc lédús gyümölcsét és vendégségeken alkalmazandó újszerű tálalási fajtáit mutatja be.

A dinnye leghigiénikusabb tálalása, ha fejjel lefelé fordítjuk és úgy szeleteljük fel, így könnyen ki tudja szolgálni magát a vendégünk.

dinny_e  dinnye_d

Osztatlan sikert fog aratni a dinnye-tál, ahol maga a dinnye héja a gyümölcssaláta tartója. Az elkészítés részletesen itt látható.

dinnye_c

Figyeljünk arra, hogy tároljuk hűtőben és legkorábban a vendégek érkezésekor tálaljuk.

Végül néhány finomság egy képen…

dinnye_a

1. A felszeletelt dinnyéből sütemény kiszúró segítségével formás falatkákat készíthetünk.
2. Szokatlan, de ízletes párosítás: sárgadinnye kesudióval.
3. Klasszikus: sárgadinnye hajszálvékony szárított sonkával (Pármai, Serrano).
4. Görög-, sárga- és zöld dinnyéből készített vegyestál. Karalábé- vagy dinnyevájóval könnyedén tudunk a dinnyéből formás gömböket hasítani.
5. A dinnyehéjat tálalóedénykének is hasznosíthatjuk.
6. Linzer kiszúrókkal kis virágokat készíthetünk sárga- és görögdinnyéből.
7. Gourmanoknak: vágjunk kb. 4 centis kockákat a görögdinnyéből, vájjuk ki a közepét, és töltsük meg a kedvenc likőrünkkel.
8. Félbevágott, kivájt dinnyében fagylaltot is szervírozhatunk.
9. Görögdinnye, fetasajttal, friss bazsalikommal.
További érdekességek a dinnyéről: Zöld házban, fekete lovak piros szénát esznek
 
Képek forrása: eletszepitok.hu,  farm8.staticflickr.com

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Birs

eteltcsakokosan

10 dolog… amit a meggyről tudni kell

eteltcsakokosan

Édes, mint a méz

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató