Képösszeállításunk a nyár kedvenc lédús gyümölcsét és vendégségeken alkalmazandó újszerű tálalási fajtáit mutatja be.
A dinnye leghigiénikusabb tálalása, ha fejjel lefelé fordítjuk és úgy szeleteljük fel, így könnyen ki tudja szolgálni magát a vendégünk.
Osztatlan sikert fog aratni a dinnye-tál, ahol maga a dinnye héja a gyümölcssaláta tartója. Az elkészítés részletesen itt látható.
Figyeljünk arra, hogy tároljuk hűtőben és legkorábban a vendégek érkezésekor tálaljuk.
Végül néhány finomság egy képen…
1. A felszeletelt dinnyéből sütemény kiszúró segítségével formás falatkákat készíthetünk.
2. Szokatlan, de ízletes párosítás: sárgadinnye kesudióval.
3. Klasszikus: sárgadinnye hajszálvékony szárított sonkával (Pármai, Serrano).
4. Görög-, sárga- és zöld dinnyéből készített vegyestál. Karalábé- vagy dinnyevájóval könnyedén tudunk a dinnyéből formás gömböket hasítani.
5. A dinnyehéjat tálalóedénykének is hasznosíthatjuk.
6. Linzer kiszúrókkal kis virágokat készíthetünk sárga- és görögdinnyéből.
7. Gourmanoknak: vágjunk kb. 4 centis kockákat a görögdinnyéből, vájjuk ki a közepét, és töltsük meg a kedvenc likőrünkkel.
8. Félbevágott, kivájt dinnyében fagylaltot is szervírozhatunk.
9. Görögdinnye, fetasajttal, friss bazsalikommal.
További érdekességek a dinnyéről: Zöld házban, fekete lovak piros szénát esznek
Képek forrása: eletszepitok.hu, farm8.staticflickr.com