Ételtcsakokosan

Dinnye különleges tálalása

2015. július 31.

Képösszeállításunk a nyár kedvenc lédús gyümölcsét és vendégségeken alkalmazandó újszerű tálalási fajtáit mutatja be.

A dinnye leghigiénikusabb tálalása, ha fejjel lefelé fordítjuk és úgy szeleteljük fel, így könnyen ki tudja szolgálni magát a vendégünk.

dinny_e  dinnye_d

Osztatlan sikert fog aratni a dinnye-tál, ahol maga a dinnye héja a gyümölcssaláta tartója. Az elkészítés részletesen itt látható.

dinnye_c

Figyeljünk arra, hogy tároljuk hűtőben és legkorábban a vendégek érkezésekor tálaljuk.

Végül néhány finomság egy képen…

dinnye_a

1. A felszeletelt dinnyéből sütemény kiszúró segítségével formás falatkákat készíthetünk.
2. Szokatlan, de ízletes párosítás: sárgadinnye kesudióval.
3. Klasszikus: sárgadinnye hajszálvékony szárított sonkával (Pármai, Serrano).
4. Görög-, sárga- és zöld dinnyéből készített vegyestál. Karalábé- vagy dinnyevájóval könnyedén tudunk a dinnyéből formás gömböket hasítani.
5. A dinnyehéjat tálalóedénykének is hasznosíthatjuk.
6. Linzer kiszúrókkal kis virágokat készíthetünk sárga- és görögdinnyéből.
7. Gourmanoknak: vágjunk kb. 4 centis kockákat a görögdinnyéből, vájjuk ki a közepét, és töltsük meg a kedvenc likőrünkkel.
8. Félbevágott, kivájt dinnyében fagylaltot is szervírozhatunk.
9. Görögdinnye, fetasajttal, friss bazsalikommal.
További érdekességek a dinnyéről: Zöld házban, fekete lovak piros szénát esznek
 
Képek forrása: eletszepitok.hu,  farm8.staticflickr.com

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Lisztek és tulajdonságaik

eteltcsakokosan

Megfontoltan gyűjtsünk medvehagymát

eteltcsakokosan

Sokszínű saláták

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató