Ételtcsakokosan

Dédim mézeskalácsa

2017. január 16.

Csabika vagyok, 5,5 éves, anyukámmal készítettem el  Dédi mézeskalácsát. Már karácsony előtt egy hónappal elkészítettük, mivel minél hosszabb ideig áll, annál finomabb és puhább,és nem utolsó sorban így nem kell kapkodni vele karácsony előtt.
Hozzávalók:

A kép illusztráció.
A kép illusztráció.

  • 1 kg liszt (fele sima liszt, fele rétesliszt)
  • 30 dkg margarin
  • 30 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 25 dkg méz
  • mézeskalácsfűszer
  • 1 csomag sütőpor

A mézet a fűszerrel felfőzzük, levesszük, hozzáadjuk a margarint, kihűtjük. 3 tojást kikeverjük a cukorral, lisztet a sütőporral, majd mindent összegyúrunk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy másnapra jól gyúrható legyen.

Fél centire kinyújtjuk és mindenféle formával, rénszarvas, csillag, cica, hold kiszaggatjuk, ráteszünk egy diót,vagy hagyjuk dió nélkül, arra cukormáz kerül. Majd előre felmelegített  sütőben kb 10-15 percig sütjük 150-180 fokon,látszik a tetején, hogy mikor szép már.

Ha kihűlt, tetejét cukormázzal is lehet díszíteni : 1 tojásfehérjét 12 dkg porcukorral felverjük habnak. Minden évben megsütöm az anyukámmal, Jakocs Viktóriával.

Élelmiszer-biztonsági tippekért kattints a képre:
receptor_index_258x220_1014

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Miért nem fagyaszthatjuk sokáig?…

eteltcsakokosan

Segítség a mindennapjainkban

Nagy-RicsoyN

Őszi körtefajták – nektek melyik a kedvencetek?

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató