Ételtcsakokosan

Dános Réka mézeskalács receptje

2016. január 28.

Hozzávalók:DánosRéka11éves

  • 0,5 kg finomliszt
  • 1 dl méz
  • 15 dkg porcukor
  • 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna vagy 2 kávéskanál sütőpor
  • 2 tojás
  • 15 dkg vaj vagy sütőmargarin

Elkészítése:

A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával és a mézeskalács fűszerkeverékkel, majd elmorzsoljuk az előzőleg hűtőből kivett puha vajjal. Majd a többi hozzávalóval egy jól formázható masszává gyúrjuk. A mézet adjuk hozzá utoljára fokozatosan mert nem biztos, hogy kell bele az 1 dl. Ezt követően lisztezett felületen kb. 4 mm vastagra nyújtjuk, és különböző karácsonyi formákkal kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk őket, és előmelegített 160°C fokos légkeveréses sütőben 8 percig sütjük. 8 percnél tovább nem szabad, még akkor sem, ha puhának érezzük, mert mire kihűl, pont megfelelő lesz.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Még elvethetjük…

eteltcsakokosan

Ezekre figyelj citrusfélék fogyasztása előtt!

eteltcsakokosan

Fel kell forralni?…

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató