Ételtcsakokosan

Dános Réka mézeskalács receptje

2016. január 28.

Hozzávalók:DánosRéka11éves

  • 0,5 kg finomliszt
  • 1 dl méz
  • 15 dkg porcukor
  • 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna vagy 2 kávéskanál sütőpor
  • 2 tojás
  • 15 dkg vaj vagy sütőmargarin

Elkészítése:

A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával és a mézeskalács fűszerkeverékkel, majd elmorzsoljuk az előzőleg hűtőből kivett puha vajjal. Majd a többi hozzávalóval egy jól formázható masszává gyúrjuk. A mézet adjuk hozzá utoljára fokozatosan mert nem biztos, hogy kell bele az 1 dl. Ezt követően lisztezett felületen kb. 4 mm vastagra nyújtjuk, és különböző karácsonyi formákkal kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk őket, és előmelegített 160°C fokos légkeveréses sütőben 8 percig sütjük. 8 percnél tovább nem szabad, még akkor sem, ha puhának érezzük, mert mire kihűl, pont megfelelő lesz.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Krumpli – melyik mire jó?

eteltcsakokosan

Milyen vágódeszkát válasszunk?

eteltcsakokosan

Ideje elkezdeni a kandírozást!

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató