Nyáron sokszor nem kívánjuk a nehéz ételeket, van, hogy egy saláta is elegendő ebédre. Íme egy nagy kedvenc, amihez csak három alapanyag szükséges és a különböző tálalások még izgalmasabbá teszik.
Caprese saláta
Hozzávalók
- 3 nagy paradicsom
- 3 nagy mozzarella
- 1 csokor friss bazsalikomlevél
- só, bors, balzsamecet
Elkészítése
A paradicsomot megmossuk és lecsepegtetjük, majd vékony szeletkre vágjuk. A mozzarella levét leöntjük és a nagy gombócokat is felszeleteljük. Végül a bazsalikomleveleket is megmossuk, majd lecsepegtetjük.
Egy nagy tálra egymásra helyezzük a szeleteket és bazsalikomlevelt teszünk minden paradicsom-mozzarella páros alá. Sózzuk, borsozzuk és kevés balzsamecettel leöntjük.
Természetesen lehet cikkekre is vágni a zöldséget és sajtot, vagy koktélparadicsomot és mini mozzarella golyókat is használhatunk.
Élelmiszer-biztonsági tanácsok:
- Tiszta kéz, tiszta eszközök, tiszta környezet.
- Az alapanyagokat megbízható forrásból szerezzük be.
- Mindig ellenőrizzük a tejtermékek fogyaszthatósági idejét!
- Minden zöldséget mossunk meg a felszeletelés előtt, a zöldségeket aztán a külön zöldségvágó deszkán szeleteljük fel.