Ételtcsakokosan

Borsókrém és babkrém

2016. január 28.
borsokrem-300x205

Vendégváráskor a legpraktikusabb megoldás az előre elkészíthető krém, amihez már csak bagettet kell szeletelni vagy kenyeret pirítani. A Hüvelyesek Nemzetközi Éve kapcsán íme újabb receptek.

Borsókrém

Hozzávalók:

  • 5 dkg vaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg friss vagy fagyasztott zöldborsó
  • só ízlés szerint
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors, szerecsendió ízlés szerint

Elkészítése:

A vöröshagymát és fokhagymát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk. Egy serpenyőben a vajat felolvasztjuk, a vöröshagymát üvegesre pirítjuk, majd a fokhagymát is hozzáadjuk. Ezt követően jöhet a borsó, fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval és lefedve 10 percig pároljuk. A 10 perc vége fel a kis csokor petrezselymet – miután megmostuk és lecsepegtettük – apróra vágjuk és a borsóra szórjuk.

Egy magasabb falú tálalóedénybe öntjük a borsót és botturmix-szal pürésítjük. Lágyíthatjuk tejszínnel, tejföllel vagy vajjal.

Több fűszerezést is érdemes kipróbálni, lehet petrezselyem helyett mustárral, mentával, korianderrel, snidlinggel kísérletezni.

borsokrem-300x205

Babkrém

Hozzávalók:

  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 40 dkg fehérbab (konzerv)
  • kakukkfű
  • fehérbors
  • zöldség alaplé
  • olaj

 

Elkészítése:

A vöröshagymát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk. ha száraz babot használunk, akkor előző este válogassuk át, mossuk meg és vízbe áztatva hagyjuk állni egy éjszakát. Egy serpenyőben olajat hevítünk és a hagymát megdinszteljük, majd a babot, vagy bab konzervet beleöntjük. Fűszerezzük sóval, borssal, majd felöntjük zöldség alaplével. Babkonzerv esetében csak fel kell hevíteni, míg szárazbabnál lefedve hagyni kell puhára főni a zöldséget.

Kiöntjük a tálalóedénybe, friss kakukkfűvel megszórjuk és turmixgéppel pürésítjük.

Mindkét krém szendvicsbe, pirítósra vagy akár hús mellé pürének is felhasználható.

Élelmiszer-biztonsági tipp:

  • Megbízható helyen vásároljunk!
  • Mindig ép és egészséges alapanyagokat szerezzünk be!
  • Tiszta kéz, tiszta eszközök, tiszta környezet.
  • Minden zöldséget mossunk meg a felszeletelés előtt, a zöldséget aztán a külön zöldségvágó deszkán szeleteljük.

Kép: www.inspiredtaste.net,

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Befolyásolja-e egy termék minőségét?…

eteltcsakokosan

10 dolog, amit a teáról tudni kell

eteltcsakokosan

Vákuumcsomagban vagy más csomagban?…

szucseva

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató