Ételtcsakokosan

Borsó saláta

2016. június 6.

Nem kell mindig csak főzeléket készíteni a borsóból, roppanós salátaként is tálalhatjuk. Itt a szezon, próbáljunk ki új ételeket.

Hozzávalók
peas-5

  • 1/2 kg friss zöldborsó
  • 1 marék koktélparadicsom
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csomag újhagyma
  • 1/2 citrom leve
  • olivaolaj
  • só, bors

Elkészítés

Az újhagymát meghámozzuk és a borsóval, illetve paradicsommal együtt alaposan megmossuk, majd lecsepegtetjük. A hagymát felkarikázzuk, a koktélparadicsomokat felezzük.

A zöldborsót lobogó vízbe öntjük és legfeljebb 5 percig főzzük, hogy ropogós maradjon. Szűrőbe öntük és lehűtjük folyóvízzel. Egy tálba borítjuk, hozzáadjuk a felezett koktélparadicsomokat, a hagmyakarikákat és ízlés szerint fűszerezzük sóval, borsóval, végül citromlével és olivaolajjal meglocsoljuk.

Élelmiszerbiztonsági tippek:

  • Tiszta kéz, tiszta eszközök, tiszta környezet.
  • Az alapanyagokat megbízható forrásból szerezzük be.
  • Friss, feszes héjú borsót vegyünk. a borsó fejtése után mossuk meg a szemeket. 
  • Minden zöldséget mossunk meg a felszeletelés előtt és külön zöldségvágó deszkán szeleteljük fel.

További receptek borsóból:

Borsókrém és babkérm

 
Kép: bonappetit.com
 

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Megehetem még az ételt…?

eteltcsakokosan

Puha vagy merev?

eteltcsakokosan

10 dolog, amit az articsókáról tudni kell

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató