Ételtcsakokosan

Borsó saláta

2016. június 6.

Nem kell mindig csak főzeléket készíteni a borsóból, roppanós salátaként is tálalhatjuk. Itt a szezon, próbáljunk ki új ételeket.

Hozzávalók
peas-5

  • 1/2 kg friss zöldborsó
  • 1 marék koktélparadicsom
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csomag újhagyma
  • 1/2 citrom leve
  • olivaolaj
  • só, bors

Elkészítés

Az újhagymát meghámozzuk és a borsóval, illetve paradicsommal együtt alaposan megmossuk, majd lecsepegtetjük. A hagymát felkarikázzuk, a koktélparadicsomokat felezzük.

A zöldborsót lobogó vízbe öntjük és legfeljebb 5 percig főzzük, hogy ropogós maradjon. Szűrőbe öntük és lehűtjük folyóvízzel. Egy tálba borítjuk, hozzáadjuk a felezett koktélparadicsomokat, a hagmyakarikákat és ízlés szerint fűszerezzük sóval, borsóval, végül citromlével és olivaolajjal meglocsoljuk.

Élelmiszerbiztonsági tippek:

  • Tiszta kéz, tiszta eszközök, tiszta környezet.
  • Az alapanyagokat megbízható forrásból szerezzük be.
  • Friss, feszes héjú borsót vegyünk. a borsó fejtése után mossuk meg a szemeket. 
  • Minden zöldséget mossunk meg a felszeletelés előtt és külön zöldségvágó deszkán szeleteljük fel.

További receptek borsóból:

Borsókrém és babkérm

 
Kép: bonappetit.com
 

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

5 tedd és ne tedd dolog a konyhában

eteltcsakokosan

Mi maradhat a hűtőben?

eteltcsakokosan

10 dolog… amit a görögdinnyéről tudni kell

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató