Ételtcsakokosan

Bolgár uborkaleves

2022. április 8.

Hozzávalók (4 adag elkészítéséhez):

2 db kígyóuborka

40 dkg joghurt

4 közepes gerezd fokhagyma

1 csokor friss kapor

2,5 dkg darált dió

3 dl víz

ízlés szerint só

1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

Nagy lyukú reszelőn reszeljük le az uborkákat, nyomjuk hozzá a fokhagymát, tegyük hozzá az apróra vágott kaprot, ízlés szerint sózzuk meg. Egy habverővel, nem túl erősen keverjük össze. Adjuk hozzá a joghurtot és a vizet is, majd ismét keverjük össze. A darált diót és az olívát is keverjük hozzá. 2-3 órára tegyük hűtőbe. Hidegen tálaljuk.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Honnan tudom, hogy garantáltan gluténmentes-e egy élelmiszer?

eteltcsakokosan

Mutasd, mi van a szendvicsedben!

eteltcsakokosan

Rántás vagy habarás?

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató