Ételtcsakokosan

Bodzsár Minna mézeskalács receptje

2016. január 27.

Hozzávalók:BodzsárMinna7éves

  • 1 kg liszt
  • 3 dl méz
  • 10 dkg margarin
  • 40 dkg porcukor
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csomag mézeskalácsfűszer
  • 3 egész tojás
  • csipet só

Egy éjszakát állni hagyjuk a tésztát hűtőben, lefóliázva, majd 2-3 mm vastagra nyújtjuk, kis mackókat szaggatunk belőle, majd mandulát teszünk a hastájékra, és a mancsokat ráhajtjuk. A mackók szemét, száját pálcikával nyomjuk a tésztába. Előmelegített sütőben sütőpapíron kisütjük.
 
 

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

A mesés Kelet misztikuma – a goji bogyó

eteltcsakokosan

Grillezett zöldségek

eteltcsakokosan

Vajon miért csomagolják nejlonba…?

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató