Ételtcsakokosan

Bodzsár Minna mézeskalács receptje

2016. január 27.

Hozzávalók:BodzsárMinna7éves

  • 1 kg liszt
  • 3 dl méz
  • 10 dkg margarin
  • 40 dkg porcukor
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csomag mézeskalácsfűszer
  • 3 egész tojás
  • csipet só

Egy éjszakát állni hagyjuk a tésztát hűtőben, lefóliázva, majd 2-3 mm vastagra nyújtjuk, kis mackókat szaggatunk belőle, majd mandulát teszünk a hastájékra, és a mancsokat ráhajtjuk. A mackók szemét, száját pálcikával nyomjuk a tésztába. Előmelegített sütőben sütőpapíron kisütjük.
 
 

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Miért nem fagyaszthatjuk sokáig?…

eteltcsakokosan

Tapas világnap

eteltcsakokosan

Kell engedély egy óvodai farsanghoz…?

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató